Lusseallsång på Torget

Luciatåg. Foto: tillsammans är man mindre ensam via Flickr

En ny lussetradition är på väg att födas i Staffanstorp i år. 65 elever i årskurs tre på Anneroskolan och Borggårdsskolan bjuder in till luciatåg och lusseallsång på Torget den 13 december kl. 10.

Bakom det nya luciafirandet står Staffanstorps kommun samt musikläraren/sångerskan Linda Lundqvist som tillsammans med den nybildade ”AnneBorgskören” sätter ihop ett program av kända julsånger.

– Vi bjuder in till Luciaallsång och uppmanar alla i hela byn att klä ut sig och komma till Torget. På med elektriska ljuskronor, glada tomteluvor och tjusigt glitter, så gör vi en fantastisk Lucia tillsammans och sjunger alla sångerna som vi alla kan, säger Linda Lundqvist. Vill man klä ut sig till julklapp går det också fint!

– Det får vara hur många lucior som helst, jag ser helst ett världsrekord! Även killar är välkomna som lucior.

Luciatåget går från Bråhögsplatsen kl. 9.50, nerför Storgatan och fram till Torget framför rådhuset där Staffanstorps kommun ställer upp en scen för luciaallsång.

Alla invånare och alla skolor och förskolor är välkomna att delta. Alla bjuds på pepparkakor.

– Vi uppmanar precis alla att komma till Torget kl. 10 och den som vill ansluta redan från Bråhögsplatsen är hjärtligt välkommen att göra det.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Lusseallsång på Torget

 1. Låter mycket trevligt. Hade absolut varit jättekul att vara med och se mitt barn sjunga. Men klockan 10? Hur tänkte ni där? Varför inte 8 eller efter 17 så hade fler föräldrar säkert ha möjlighet att vara med. De flesta jobbar ju faktiskt klockan 10 och har inte möjlighet att ta ledigt. Det har inte jag i alla fall.

  1. Hej Lotta!
   Vi tar till oss din önskan. Vi har valt klockan 10 på förmiddagen för att inte stressa barn och föräldrar tidigt på Luciamorgonen. Vanligtvis brukar lucia firas tidigt på t ex förskolor, på skolorna brukar Luciamorgonen inte vara offentlig. Arrangemanget sker på barnens skoltid då det är skolelever från årskurs tre på Anneroskolan och Borggårdsskolan som går i Luciatåget och som deltar i Luciaallsången. Alla skolor och förskolor och invånare är välkomna till Torget.
   Mvh Linda Lundqvist, Anneroskolan


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »