Lusseallsång på Torget

Luciatåg. Foto: tillsammans är man mindre ensam via Flickr

En ny lussetradition är på väg att födas i Staffanstorp i år. 65 elever i årskurs tre på Anneroskolan och Borggårdsskolan bjuder in till luciatåg och lusseallsång på Torget den 13 december kl. 10.

Bakom det nya luciafirandet står Staffanstorps kommun samt musikläraren/sångerskan Linda Lundqvist som tillsammans med den nybildade ”AnneBorgskören” sätter ihop ett program av kända julsånger.

– Vi bjuder in till Luciaallsång och uppmanar alla i hela byn att klä ut sig och komma till Torget. På med elektriska ljuskronor, glada tomteluvor och tjusigt glitter, så gör vi en fantastisk Lucia tillsammans och sjunger alla sångerna som vi alla kan, säger Linda Lundqvist. Vill man klä ut sig till julklapp går det också fint!

– Det får vara hur många lucior som helst, jag ser helst ett världsrekord! Även killar är välkomna som lucior.

Luciatåget går från Bråhögsplatsen kl. 9.50, nerför Storgatan och fram till Torget framför rådhuset där Staffanstorps kommun ställer upp en scen för luciaallsång.

Alla invånare och alla skolor och förskolor är välkomna att delta. Alla bjuds på pepparkakor.

– Vi uppmanar precis alla att komma till Torget kl. 10 och den som vill ansluta redan från Bråhögsplatsen är hjärtligt välkommen att göra det.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt