Kyrkheddinge skola vidare i ”Vi i femman”

I går fick eleverna på Kyrkheddinge skola beskedet att de gått vidare i ”Vi femman”. Den 24 januari möter de Tunaskolan. Mötet kommer att sändas i Radio Malmöhus P4.

Vi i femman är Sveriges Radios och Sveriges Televisions allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963, Nuförtiden deltar ungefär 70 000 elever i cirka 4 000 klasser på cirka 2 500 skolor i hela landet i uttagningstävlingarna.

Tävlingen pågår under nästan ett halvår och börjar med att landets alla femmor har chansen att delta i uttagningen. Därefter gör de bästa 200 klasserna upp i lokala tävlingarna i radio. Till slut koras vinnaren i TV.

Kyrkheddinge skola har nu gått vidare till de lokala radiotävlingarna där åtta klasser i varje P4-område i Sverige gör upp om att bli lokala mästare under fyra veckor under januari-februari.

Eleverna i årskurs 5 samt deras lärare Helene Edenhorn och Helena Persson fick ta emot nyheten av skolledningen igår.

Vi kommer alla att hålla tummarna för dem den 24 januari!

Mer information om tävlingen finns på Sveriges Radios webbplats >>

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Kyrkheddinge skola vidare i ”Vi i femman”

 1. Jättekul! Bra jobbat allihop! Lycka till framöver.

 2. Bra jobbat. Idogt arbete av alla ger resultat.


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »