Nya medborgarlöften för 2017

Patrik Ahrlin och Christian Sonesson har skrivit under 2017 års medborgarlöfen. Foto: Christer Stålhandske

Nu har Staffanstorps kommun och Polisen skrivit på nya medborgarlöften för 2017, där man lovar att fortsätta arbeta mot bostadsinbrotten, dels genom märkDNA, men också genom att utöka grannsamverkan i kommunen.

Medborgarlöften syftar till ett effektivare brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete genom att engagera och involvera medborgarna och lokalsamhällets aktörer. Arbetet ska i stor utsträckning fokusera på det som medborgarna uppfattar som lokala problem.

Under 2017 ska synligheten av poliser och väktare öka, framför allt i områden där det uppfattas att många känner sig otrygga. Polis ska även finnas på plats vid tillfällen då många ungdomar är ute, som Bonnamarknaden och skolavslutningen.

Många har även önskat fler åtgärder i trafiken. Det kommer därför att bli fler trafikkontroller för att komma tillrätta med buskörning och höga hastigheter och minst två trygghetsvandringar med trafikinriktning ska genomföras.

Läs medborgarlöftena här >>

Kontakt

Patrik Runesson, Strategisk trygghetsplanering, Staffanstorps kommun, 046-25 12 15

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till Nya medborgarlöften för 2017

 1. Ja det verkar ju lovande när man böjer sig för buset o stänger bråhögshallen


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »