Nya medborgarlöften för 2017

Patrik Ahrlin och Christian Sonesson har skrivit under 2017 års medborgarlöfen. Foto: Christer Stålhandske

Nu har Staffanstorps kommun och Polisen skrivit på nya medborgarlöften för 2017, där man lovar att fortsätta arbeta mot bostadsinbrotten, dels genom märkDNA, men också genom att utöka grannsamverkan i kommunen.

Medborgarlöften syftar till ett effektivare brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete genom att engagera och involvera medborgarna och lokalsamhällets aktörer. Arbetet ska i stor utsträckning fokusera på det som medborgarna uppfattar som lokala problem.

Under 2017 ska synligheten av poliser och väktare öka, framför allt i områden där det uppfattas att många känner sig otrygga. Polis ska även finnas på plats vid tillfällen då många ungdomar är ute, som Bonnamarknaden och skolavslutningen.

Många har även önskat fler åtgärder i trafiken. Det kommer därför att bli fler trafikkontroller för att komma tillrätta med buskörning och höga hastigheter och minst två trygghetsvandringar med trafikinriktning ska genomföras.

Läs medborgarlöftena här >>

Kontakt

Patrik Runesson, Strategisk trygghetsplanering, Staffanstorps kommun, 046-25 12 15