Börja det nya året med en ny bekantskap

Vi behöver just nu fler vänpersoner/- familjer för att matcha med de nyanlända personer och familjer som kommunen tar emot.

Genom initiativet ”vänperson/-familj” matchas etablerade och nyanlända Staffanstorpsbor för att skapa nya sociala kontakter. Matchningen ökar samhörigheten mellan dessa personer och ger dem möjlighet att lära sig om varandras traditioner och kulturer. Den nyanlände får också möjlighet att träna sin svenska. Att vara vänperson/-familj är frivilligt och görs utan ersättning. Du avgör själv hur mycket tid du vill ge. Tillsammans bestämmer ni när och hur ni ska träffas.

Är du intresserad av att bli vänperson/-familj till en nyanländ?

Fyll i en intresseanmälan och mejla den till Karin Magnusson eller skicka den per post till Staffanstorps kommun, Enheten för ensamkommande barn och nyanlända, 245 80 Staffanstorp.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »