Börja det nya året med en ny bekantskap

Vi behöver just nu fler vänpersoner/- familjer för att matcha med de nyanlända personer och familjer som kommunen tar emot.

Genom initiativet ”vänperson/-familj” matchas etablerade och nyanlända Staffanstorpsbor för att skapa nya sociala kontakter. Matchningen ökar samhörigheten mellan dessa personer och ger dem möjlighet att lära sig om varandras traditioner och kulturer. Den nyanlände får också möjlighet att träna sin svenska. Att vara vänperson/-familj är frivilligt och görs utan ersättning. Du avgör själv hur mycket tid du vill ge. Tillsammans bestämmer ni när och hur ni ska träffas.

Är du intresserad av att bli vänperson/-familj till en nyanländ?

Fyll i en intresseanmälan och mejla den till Karin Magnusson eller skicka den per post till Staffanstorps kommun, Enheten för ensamkommande barn och nyanlända, 245 80 Staffanstorp.