Vad händer i Hjärup när Södra stambanan byggs ut?

Hjärups station. Illustation: Sweco/Trafikverket

Är du företagare, kom till Trafikverkets frukostmöte – vi berättar vad utbyggnaden innebär. Mot slutet av 2017 beräknas utbyggnaden av Södra stambanan starta.

När allt är klart har Arlöv, Åkarp och Hjärup fått nya moderna stationer, en helt ny station i Klostergården, bullerstörningarna från järnvägen har minskat och det finns fler och bättre passager över spåren.

Nu har du som är företagare, med verksamhet i Hjärupsområdet möjlighet att bilda dig en uppfattning om vad utbyggnaden till fyra spår innebär för dig och din verksamhet. 2 februari bjuder kommunen och Trafikverket in till en informationsträff på Hjärupsgården där vi berättar om utbyggnaden och hur Hjärup och andra orterna påverkas under byggtiden.

Hjärupsgården, 2 februari, kl. 8 – 9.30 ca

Det bjuds på en enkel frukost på informationsmötet. Mötet är ett samarbete mellan Trafikverket och Staffanstorps kommun.

Anmäl dig på Trafikverkets webbplats>>

Välkommen!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Vad händer i Hjärup när Södra stambanan byggs ut?

 1. Lommavägen ska stängas av.

  Av info från bl.a Trafikverket och Staffanstorpsaktuellt framgår att Lommavägen kommer att stängas av under ett par år.
  Jag undrar hur bil- och cykeltrafiken ska gå mellan Hjärup och Lomma under tiden?

  1. Hej Lennart,
   De trafikomledningar som krävs för byggnationen av järnvägen kommer att planeras av totalentreprenören i samråd med Trafikverket och kommunen.

   Vi vet dock redan nu att biltrafiken kommer att ledas om via Vragerupsvägen. Hur gång- och cykeltrafiken kommer att ledas om under byggtiden kommer att planeras när Trafikverket har upphandlat entreprenör för byggnationen av järnvägen.

   Vänligen Stadsbyggnadskontoret, Trafik

   1. Ledas om via Vragerupsvägen!!!

    Vill bara påpeka att det i princip är omöjligt att från Vragerupsvägen
    komma ut på vägen mot Lomma pga av den mycket täta trafiken och höga hastigheter på denna väg. Dessutom är Vragerupsvägen en enkel markväg där möte är mycket besvärligt och farligt, speciellt för cyklister. Man bör tänka på trafiksäkerheten.

    Skulle vara intressant att veta vilka krav kommunen kommer att ställa på Trafikverket för att vi i Hjärup ska kunna färdas enkelt och säkert.

    Mvh

    Lennart

    1. Hej Lennart,
     Trafiken kommer inte att ledas om via väg 103 utan kommer att gå via Ynglingavägen till Lommavägen. Trafikverket kommer att bygga en anslutande väg mellan Ynglingavägen och Vragerupsvägen.

     Vänligen Stadsbyggnadskontoret, Trafik