Vad händer i Hjärup när Södra stambanan byggs ut?

Hjärups station. Illustation: Sweco/Trafikverket

Är du företagare, kom till Trafikverkets frukostmöte – vi berättar vad utbyggnaden innebär. Mot slutet av 2017 beräknas utbyggnaden av Södra stambanan starta.

När allt är klart har Arlöv, Åkarp och Hjärup fått nya moderna stationer, en helt ny station i Klostergården, bullerstörningarna från järnvägen har minskat och det finns fler och bättre passager över spåren.

Nu har du som är företagare, med verksamhet i Hjärupsområdet möjlighet att bilda dig en uppfattning om vad utbyggnaden till fyra spår innebär för dig och din verksamhet. 2 februari bjuder kommunen och Trafikverket in till en informationsträff på Hjärupsgården där vi berättar om utbyggnaden och hur Hjärup och andra orterna påverkas under byggtiden.

Hjärupsgården, 2 februari, kl. 8 – 9.30 ca

Det bjuds på en enkel frukost på informationsmötet. Mötet är ett samarbete mellan Trafikverket och Staffanstorps kommun.

Anmäl dig på Trafikverkets webbplats>>

Välkommen!