Biblioteken i Staffanstorps kommun i topp!

Staffanstorps bibliotek Foto: Elisabeth Bystedt

Det är Kolada (Kommun- och landstingsdatabasen) som följer kommunernas och landstingens verksamheter från år till år som undersökt de skånska bibliotekens öppethållande utöver tiden 8-17 på vardagar, som kommit fram till att det är biblioteken i Staffanstorps kommun som har de bästa tiderna.

Biblioteket i Hjärup är tillgängligt i och med Meröppet alla veckans dagar 6 – 22. I och med detta är biblioteket öppet 67 timmar utöver de tider som biblioteket är bemannat med personal. Är du registrerad för Meröppet kan du besöka biblioteket när det passar dig bäst.

Meröppna bibliotek har blivit allt vanligare runtom i Skåne vilket finns på biblioteket i Hjärup. Meröppet innebär att besökare kan använda biblioteket på kvällar och helger när det inte finns personal på plats. Det ger en utökad tillgänglighet med bibehållen bemanning av biblioteket.

I Hjärup är biblioteket tillgängligt mellan klockan 6-22 alla årets dagar för anslutna meröppetanvändare. För att bli meröppetanvändare behöver en person vara över arton år och ha ett bibliotekskort och en kod. I Hjärup som är en utpendlarort med många barnfamiljer samt en ort utan självklar mötesplats är meröppet en bra lösning. För den som arbetar på annan ort kan det vara svårt att hinna hem innan biblioteket har stängt, och under sommaren när bibliotekets öppettider halveras kommer meröppet att ge fler möjlighet att besöka biblioteket när det passar.

Gå gärna in på bibliotek.staffanstorp.se och se och läs mer om biblioteken i Staffanstorps kommun.

Källa: Kolada.se

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »