Biblioteken i Staffanstorps kommun i topp!

Staffanstorps bibliotek Foto: Elisabeth Bystedt

Det är Kolada (Kommun- och landstingsdatabasen) som följer kommunernas och landstingens verksamheter från år till år som undersökt de skånska bibliotekens öppethållande utöver tiden 8-17 på vardagar, som kommit fram till att det är biblioteken i Staffanstorps kommun som har de bästa tiderna.

Biblioteket i Hjärup är tillgängligt i och med Meröppet alla veckans dagar 6 – 22. I och med detta är biblioteket öppet 67 timmar utöver de tider som biblioteket är bemannat med personal. Är du registrerad för Meröppet kan du besöka biblioteket när det passar dig bäst.

Meröppna bibliotek har blivit allt vanligare runtom i Skåne vilket finns på biblioteket i Hjärup. Meröppet innebär att besökare kan använda biblioteket på kvällar och helger när det inte finns personal på plats. Det ger en utökad tillgänglighet med bibehållen bemanning av biblioteket.

I Hjärup är biblioteket tillgängligt mellan klockan 6-22 alla årets dagar för anslutna meröppetanvändare. För att bli meröppetanvändare behöver en person vara över arton år och ha ett bibliotekskort och en kod. I Hjärup som är en utpendlarort med många barnfamiljer samt en ort utan självklar mötesplats är meröppet en bra lösning. För den som arbetar på annan ort kan det vara svårt att hinna hem innan biblioteket har stängt, och under sommaren när bibliotekets öppettider halveras kommer meröppet att ge fler möjlighet att besöka biblioteket när det passar.

Gå gärna in på bibliotek.staffanstorp.se och se och läs mer om biblioteken i Staffanstorps kommun.

Källa: Kolada.se