Bedragare utger sig avläsa elmätare

Gammal elmätare. Foto: taner ardalı by unsplash.com

Vi har under den gångna veckan fått in rapporter och anmälningar om att personer utgett sig för att vara personal som ska avläsa elmätarna och kontrollera elen hos boende i Staffanstorps kommun.

Vi ber er vara uppmärksamma, vara noga med att be om legitimation. Har ni inte fått någon information om att avläsning ska ske eller inte har bestämt tid för detta, kan ni ringa direkt till Staffanstorps energi AB, 046-280 43 00 och fråga om de skickat någon för att avläsa elmätaren eller utföra annat arbete i er bostad.

Tipsa polisen

Är det så att ni har tips på personer som rör sig i era bostadsområden eller trappuppgångar som verkar misstänkta eller som vill komma in i era bostäder utan egentlig anledning för att kontrollera något? Ring Polisen på 114 14 och tipsa om detta. Vid akuta situationer är det alltid 112 som gäller.

Staffanstorps kommun och Polisen Staffanstorp – ”Tillsammans för en trygg kommun”

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »