Bedragare utger sig avläsa elmätare

Gammal elmätare. Foto: taner ardalı by unsplash.com

Vi har under den gångna veckan fått in rapporter och anmälningar om att personer utgett sig för att vara personal som ska avläsa elmätarna och kontrollera elen hos boende i Staffanstorps kommun.

Vi ber er vara uppmärksamma, vara noga med att be om legitimation. Har ni inte fått någon information om att avläsning ska ske eller inte har bestämt tid för detta, kan ni ringa direkt till Staffanstorps energi AB, 046-280 43 00 och fråga om de skickat någon för att avläsa elmätaren eller utföra annat arbete i er bostad.

Tipsa polisen

Är det så att ni har tips på personer som rör sig i era bostadsområden eller trappuppgångar som verkar misstänkta eller som vill komma in i era bostäder utan egentlig anledning för att kontrollera något? Ring Polisen på 114 14 och tipsa om detta. Vid akuta situationer är det alltid 112 som gäller.

Staffanstorps kommun och Polisen Staffanstorp – ”Tillsammans för en trygg kommun”