Succéfylld lådbilstävling i snö och sol på Torget  

Snö är ingenting någon räknar med på Sportlovet i Staffanstorp. Men på natten mot fredagen slog den till. Men det hindrade inte alla anmälda 23 avdelningar och lika många lådbilar från förskolor och fritidshem i kommunen från att ställa upp och tampas om årets pokaler! 

För tredje året i rad genomfördes den otroligt populära lådbilstävlingen på Torget i Staffanstorp under sista sportlovsdagen. Litet extra plogning och saltning gjorde susen och sedan rullade tävlingen igång för fullt på det vackert vintriga torget.

23 fantastiskt kreativt utsmyckade bilar ställdes stolt upp i depån inför start.

Totalt genomfördes 22 heat med två bilar i varje. Alla var lottade att delta i två heat mot olika motstånd. Tid togs på vinnarbilarna och de bästa tiderna för dagen vann pokalerna. De övriga 21 deltagarna kom tvåa allihopa och alla fick diplom att ta med hem och sätta på väggen.

Deltog gjorde förskolor och fritidshem från hela Staffanstorps kommun och hundratals barn kantade den utstakade lådbilsbanan från depå till mål.

23 bilar var anmälda i år och ett par veckor i förväg delades byggsatserna ut. Sedan har det byggts, pimpats och målats för glatta livet och på fredagen visades resultatet upp på Torget under den rafflande Lådbilstävlingen 2017.

Alla bjöds på varm choklad av PRO och SPF som höll ställningarna i det populära chokladtältet som också tjänade som sekretariat.

Årets vinnare i förskoleklassen blev Önsvala förskola med tiden 21,03 och i fritidshemsklassen Stanstorps Galaxen med tiden 15,2 sekunder som tog emot sina pokaler av Nino Vidovic, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Staffanstorps kommun.

Önsvala förskola och Stanstorp Galaxen tog hem pokalerna i årets upplaga av den populära Lådbilstävlingen på Torget i Staffanstorp.

Deltog gjorde Önsvala Förskola, Hjärups Montessoriförskola,  fritidshemmen från Anneroskolan, Stanstorpskolan, Tottarp skola, Mellavångsskolan, Borggårdskolan, Uppåkraskolan, Baldersskolan, Staffanstorps Montessori samt Lilla och Stora Emilia.

Stort grattis och stort tack säger vi arrangörer på Staffanstorps kommun till alla de deltagande 23 lådbilsförare och påförare och alla medföljande kamrater, lärare och ledare som med ett strålande humör deltog i vår tredje lådbilstävling på Torget och gjorde detta till en riktigt minnesvärd dag för alla inblandade.

Arrangör var Staffanstorps kommun i samarbete med fältgruppen, förskolorna och skolorna i Staffanstorps kommun samt PRO och SPF. 

Text: Ivar Sjögren