Bergendahls Food väljer Staffanstorps kommun

E-handel, matkasse. Foto: Bergendahls Food

Dagligvarujätten Bergendahls Food startar ett nytt nav i Staffanstorp för sin e-handel i södra Sverige. 

Redan i mars startar produktion och distribution av matkassar och så kallat lösplock i den nya terminalen på Kronoslätt i Staffanstorp. Denna terminal ska ansvara för hela södra Sverige och kommer inledningsvis att sysselsätta 35 medarbetare i en befintlig fastighet som omfattar 2 300 kvm. Dessa lokaler är väl anpassade för rationell hantering av modern e-handel med mat och det finns även plats för terminalen att växa vid behov.

– Att Bergendahls väljer Staffanstorp som ett nav för sin e-handelssatsning är vi mycket glada för. Det innebär inte minst många nya arbetstillfällen. Staffanstorps kommun växer snabbt sett såväl till såväl befolkning som antalet nya företagsetableringar. Bra läge och ett mycket gott företagsklimat är de främsta faktorerna till att näringslivet utvecklas så bra, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.