Sonatafton med Anton Lasine och Julia Sigova

Njut av klassiska pärlor från olika epoker via en resa genom strålande Wien, vackra Norge och hela vägen till Sovjet! Lördagen den 18 mars kl. 18 gästas Staffanstorps Konsthall av Julia Sigova, pianist och Anton Lasine, fiol. Vi bjuds på själfulla och värmande verk av F. Schubert, E. Grieg och S. Prokofiev.

Anton Lasine studerade vid Rimsky-Korskov Colledge of music 1987-1991 med violin som huvudämne och vid Sankt-Petersburgs statliga Konservatorie (Musikhögskolan) till 1996 med titel som solist, kammarensemblemusiker, orkestermusiker och pedagog. Lasine har bland annat arbetat för Själlands Symfoniorkester i Köpenhamn, som 1:a konsertmästare vid Malmö Opera och som 1:a konsertmästare för Jönköpings Sinfonietta. Sedan 1994 är Anton Lasine bosatt i Staffanstorp.

Julia Sigova har bl.a. studerat för Hans Pålsson i Malmö, Konstantin Bogino i Bergamo och Norma Fisher i London. Julia är en eftertraktad kammarmusiker och har samarbetat med internationella solister som Håkan Hardenberger och Susanne Resmark. Julia har gjort sig känd som tolkare av rysk och modern repertoar. Sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2010 har hon framträtt som solist med flera orkestrar bland annat under ledning av dirigenter som Mats Rondin, Mattew Rowe och Marc Soustrout.

På scen kl. 18
Insläpp: 17.30
Pausservering
Biljetter: Staffanstorps bibliotek
Biljettpris: 130 kr
100 kr, medlem i Konsthallens vänner, Staffanstorps Teaterförening, PRO, Club SPF 230 & Staffanstorps musikskolor
Konsertlokal: Staffanstorps konsthall, Blekingevägen 1, Staffanstorp

Arr: Kultur och fritid tillsammans med Konsthallens vänner