Batterijakten – batterier blir till kakor

Insamlade batterier Foto: Maria Kvist

Klass 4 a på Baldersskolan deltar under våren i Batterijakten som anordnas av Håll Sverige Rent, VARTA och Claes Olsson. Syftet med batterijakten är att öka återvinningen av batterier samt att skapa medvetenhet om batteriernas påverkan på vår miljö.

Batterijakten består av tre delar, insamling, utbildning och kreativitet. Insamlingen innebär att eleverna samlar batterier hemma och hos grannar och vänner. Eleverna lämnar sedan in batterierna för återvinning.

Utbildningsdelen är direkt kopplad till olika ämnen och skolans läroplan. Varje klass ska genomföra minst tre lektionsuppdrag, utifrån bland annat historia, naturvetenskap, matematik och svenska. Till stöd för läraren finns olika lektionsplaneringar för olika ämnen som handlar om allt från elektricitetens historia, olika sorters batterier, experiment med citronbatterier och övningar i retorik.

I det kreativa momentet ska klassen hitta på ett sätt att bidra till att göra sin skola till att bli bättre batteriåtervinnare. Klassen har bestämt sig för att baka kakor i form av batterier. Alla elever och personal kan under fredagen den 24 mars byta till sig en kaka till priset av två använda batterier.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »