Föräldrautbildning för tonårsföräldrar

Tonåringar. Foto: omgponies2 by flickr.com

Staffanstorps kommun erbjuder COPE föräldrautbildning, för dig/er som är tonårsförälder och bor i Staffanstorps kommun. Utbildningen startar den 24 april 2017.

”Det kan vara härligt och utvecklande att vara tonårsförälder men det är inte alltid helt enkelt…”

Syftet med gruppen är

 • Att som förälder få nya verktyg att förstå, bemöta och förbättra samspelet med sitt barn
 • Att utveckla och bli stärkt i sitt föräldraskap.
 • Att skapa ett nätverk mellan vuxna

Barn är olika

Ibland kan tonåringar anpassa sig lätt till omgivningens krav, ibland fungerar det inte alls. Vardagliga situationer som blir svåra att hantera kan leda till konflikter mellan föräldrar, syskon och kamrater. Tjat och missnöje som påverkar hela familjen.

Känner du igen den här situationen?

Då är du/ni välkommen att delta i COPE föräldrautbildning. I grupperna får du/ni möjlighet tillsammans med andra föräldrar prata kring hur det är att vara förälder och hitta nya verktyg för att bättre hantera och förstå situationer. I kursen utgår vi från konkreta problemsituationer som alla kan känna igen sig i och där de nya strategierna övas hemma under veckan. Det är bra om båda föräldrarna kan delta. Om du är ensamstående får du gärna ta med dig en nära anhörig.

Kurserna är kostnadsfria och vi bjuder på god fika. Cope kursen är på 8 gånger men uppdelat på vår och hösttermin.

Kursstart: Måndag den 24 april

Tid: 17.30 – 20

Kommande kurstillfällen

Våren 2017

Måndagen den 8 maj, 22 maj, 5 juni

Tid 17.30 – 19.30

Hösten 2017

Måndag 28/8,1 1/9, 25/9, 9/10

Plats: Kometskolan, Järnvägsgatan 65, Staffanstorp

Kursledare: Ewa Boye Frick och Klara Malmqvist

För frågor och anmälan mejla oss.

Välkommen

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »