”Jag levde med skam i 15 år”

Hjärnkollsambassadören Kiriakos Backis

 

Den 10 april kommer hjärnkollambassadör Kiriakos Backis och pratar om psykisk ohälsa på Trivselpunkten. Han kommer att berättar om hur han levde i skam i 15 år. ”Inte ens min fru visste att jag var sjukskriven för psykisk ohälsa, jag skyllde på att jag hade ont i ryggen”, säger han.

Hjärnkollambassadören Kiriakos Backis kommer den 10 april klockan 15 till Trivselpunkten på Pilegården och berättar sin historia om hur det är att leva med skam och stigmat kring psykisk ohälsa.

Han har bred erfarenhet infattande bland annat posttraumatiskt stressyndrom, ADHD, ätstörningar, ångest och depression. ”Inte ens min fru visste att jag var sjukskriven för psykisk ohälsa, jag skyllde på att jag hade ont i ryggen, men en dag fick jag nog och bestämde mig för att sluta skämmas”, berättar Kiriakos. I dag arbetar Kiriakos inom Region Skåne med olika projekt inom ämnet psykisk ohälsa där han använder de egna erfarenheterna i sitt arbete. ”Jag har en endagsupplevelse av något som påminner om en psykos, det var den värsta dagen i mitt liv men också det som blev min vändpunkt”, säger han.

Tid: 10 april kl 15.00

Plats: Trivselpunkten Pilegården

Alla är hjärtligt välkomna!

Har ni frågor kontakta Taina Ahola 046-25 15 37

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »