”Jag levde med skam i 15 år”

 

Den 10 april kommer hjärnkollambassadör Kiriakos Backis och pratar om psykisk ohälsa på Trivselpunkten. Han kommer att berättar om hur han levde i skam i 15 år. ”Inte ens min fru visste att jag var sjukskriven för psykisk ohälsa, jag skyllde på att jag hade ont i ryggen”, säger han.

Hjärnkollambassadören Kiriakos Backis kommer den 10 april klockan 15 till Trivselpunkten på Pilegården och berättar sin historia om hur det är att leva med skam och stigmat kring psykisk ohälsa.

Han har bred erfarenhet infattande bland annat posttraumatiskt stressyndrom, ADHD, ätstörningar, ångest och depression. ”Inte ens min fru visste att jag var sjukskriven för psykisk ohälsa, jag skyllde på att jag hade ont i ryggen, men en dag fick jag nog och bestämde mig för att sluta skämmas”, berättar Kiriakos. I dag arbetar Kiriakos inom Region Skåne med olika projekt inom ämnet psykisk ohälsa där han använder de egna erfarenheterna i sitt arbete. ”Jag har en endagsupplevelse av något som påminner om en psykos, det var den värsta dagen i mitt liv men också det som blev min vändpunkt”, säger han.

Tid: 10 april kl 15.00

Plats: Trivselpunkten Pilegården

Alla är hjärtligt välkomna!

Har ni frågor kontakta Taina Ahola 046-25 15 37