Dialog om Staffanstorps nya badanläggning

Är du medborgare i Staffanstorps kommun? Vi behöver din hjälp. Våra politiker och tjänstemän vill träffa kommunens invånare för att informera och föra ett samtal om den nya badanläggningen som kommunfullmäktige tog beslut om i december 2016.

Är du medborgare i Staffanstorps kommun? Vi behöver din hjälp. Våra politiker och tjänstemän vill träffa kommunens invånare för att informera och föra ett samtal om den nya badanläggningen som kommunfullmäktige tog beslut om i december 2016.

På mötet träffar du politiker och tjänstemän samt representant från Staffanstorps Centrum. Mötet inleds med information kring det aktuella ämnet av Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande och Mikael Forsberg, VD Staffanstorps Centrum.

Delta och påverka

Frågor som är påverkbara kommer att diskuteras i grupp. Det grupperna kommer fram till  kommer sedan att vara underlag för vidare politisk hantering.

Tid: 3 maj 2017 kl. 18-19.30

Plats: Sankt Staffans församlingshem, Brågarpsvägen 10, Staffanstorp

Välkomna!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Dialog om Staffanstorps nya badanläggning

 1. Hej!
  Jag undrar om diskussionen enbart berör ett nytt bad I Staffanstorp eller kan det placeras någon annanstans I kommunen? Jag bor I Hjärup och hade gärna sett att vi också hade fått möjligheten att få ett bad.

  1. Hej Anna!
   Denna dialog gäller ett nytt bad i centralorten Staffanstorp. Du kan läsa mer i ärendet i kommunfullmäktiges protokoll på sid 11>>
   ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 2. Tycker Ida uttrycker det mycket bra. Simtraditionen i Staffanstorp med oerhört god simkunnighet bland skolelever tillika framgångsrik simklubb bör förvaltas. Det görs genom bl.a. 50m-bassäng och undervisnings- samt rehab-diton långt hellre än ett äventyrsbad (som ändå utkonkurreras av Högevall bara några km härifrån).

  Placeringen känns som en het fråga och personligen hade jag gärna sett ett riktigt idrottscentrum vilket kunnat uppstå vid Staffansvallen. Om vi smäller upp både bad och gym där och ser till att busslinjer m.m. synkar får vi ett slagkraftigt och attraktivt alternativ som kan tillgodose allt från simkunnighet och vanligt nöjesplaskande till elitidrott.

 3. Det kanske finns plats för ett nytt badhus/gym/rehab i den blivande Sockerstan?Centralt,bra bussförbindelser,går att planera in p-platser etc.

 4. Tillgängligheten är viktig men inte bara med bil utan även med kollektiva färdmedel, så om inte busslinjerna dras om tycker jag inte Åttan är ett alternativ. Ur tävlingsperspektiv vet vi att en av de största utmaningarna i Staffanstorp är boende för idrottare som kommer från andra delar av landet. Att då lägga en idrottsanläggning med dåliga busslinjer till Malmö/Lund är inte bra.
  Samtidigt skulle vi behöva samla idrottsresurserna i Staffanstorp och då vet jag inte om centrum heller är det mest lämpliga. Som idrottare, oavsett idrott och nivå, behöver man tillgång till gym och rehab-lokaler. Kanske lägga en sådan lokal kopplat till en ny simhall men då måste den även vara lättillgänglig.

  Sedan tycker jag att det är viktigt att diskutera behov. Staffanstorp har en fin tradition av simskola och en stabil simförening i Triton. Lägg då inte ner massor av resurser på ett äventyrsbad som är sämre och mindre än föregångarna i Malmö och Lund. Lägg pengarna på den verksamhet som redan idag är efterfrågad; 50 meters bassäng, undervisningsbassänger, rehabbassänger o.s.v.

 5. Underbart! Hade varit fint med 50 metersbanor, underlättar motionssimmet och måste väl också vara av intresse för simklubben…..

 6. Staffanstorp har stort behov av ett uppfräschat, centralt beläget badhus. Den nuvarande placeringen är utmärkt och en viktig förutsättning för ett levande centrum. Många badgäster utnyttjar butiker och matställen. Skulle badet placeras t.ex. vid ridhuset går affärerna miste om betydande inkomstkällor. Placering nära rehab och vårdcentral/er är också angelägen. Bilparkering kan kanske ordnas på tak eller i källarplan.
  Vänliga hälsningar
  Elna Johansson

 7. Hej!
  Jag tycker att badhuset ska ligga tillgängligt för allmänheten och för skolbarnen. Dessutom är det verkligen dags för en uppdatering för ridklubben som engagerar många ungdomar i kommunen!


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »