Gerd Göran ställer ut i Staffanstorps konsthall

Gerd Göran, 98 år är fortfarande aktiv som konstnär och kommer nu äntligen till Skåne och ställer ut i Staffanstorps konsthall. Vernissage 26/4 kl. 18-20.

Gerd Göran är en stor kolorist med en unik och lysande bildskatt, hon kommer att närvara på vernissagen och samtala med sin dotter Mia Göran, också konstnär. Kultur- och fritidsnämndens vice ordförande Magnus Lunderquist (KD) hälsar välkommen.
Utställningen pågår 26/4-24/5.

Gerd Göran föddes 1919 i Karmansbo i Västmanland, är uppvuxen i Karlstad och bor nu i Sångshyttan strax utanför Hällefors. Göran utbildade sig på Konstfack 1935-41 och har arbetat med textil, måleri och installationer. 2007 kom dokumentären Känsla för gult – med Gerd Göran en film av Eva Akre och Dan Nilsson som också visats på Sveriges Television. 2008 mottog hon Örebro läns landstings kulturpris och 2009 Frödingstipendiet. Med utställningen Näthat ställde Göran som 96-åring ut på Sandgrund; Lars Lerins konsthall. Gerd Göran är bland annat representerad i flertalet kommuner och landsting, med textila utsmyckningar på Karlstad universitet samt på Nationalmuseum i Stockholm.