Möte om utbyggd service i Hjärup

Hjärup Nordost IV. Foto: Staffanstorps kommun

Ett nytt område för butiker, tankstation och annan verksamhet planeras på trekantsområdet mellan Väståkravägen och Gamla Lundavägen. Mims Invest AB informerar om kommande etablering och tar emot input och idéer från hjärupsborna.

Vid kommunstyrelsens möte 10 april godkändes förslag till markanvisningsavtal mellan Staffanstorps kommun och Mims Invest AB. Inom området planeras en butik för livsmedel samt en till två byggnader för småbutiker; tvätt och tankstation; två till tre verksamhetsbyggnader och en byggnad för idrottsändamål, till exempel padel. Byggnaden för idrottsändamål planeras till områdets sydvästra del i nära anslutning till Uppåkravallen. Parallellt pågår också arbetet med detaljplan för området.

Plats: Hjärupssalen, Hjärupslundsskolan
Tid: onsdag 26 april kl. 18.30-19

Efter informationen börjar årsmötet för Hjärups byalag.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Möte om utbyggd service i Hjärup

 1. Hej,
  jag har tyvärr inte möjlighet att gå på mötet ikväll. Kommer man på något sätt i efterhand kunna ta del av vad som sades? Jag är intresserad av båda de frågor som ställts här (dvs en ordentlig livsmedelsaffär och en ny lösning i korsningen Väståkravägen/Gamla Lundavägen).

  Hur ser den grova tidsplanen ut för detta område? Jag har försökt hitta det här på kommunens site men inte lyckats.

  Mvh
  Elisabet

  1. Hej Elisabeth!

   Det är Hjärups byalag som står som värd för detta möte varför jag får be dig kontakta dem gällande eventuella möteshandlingar. Du når dem här: http://www.hjarup.nu/

   Angående tidsplan för detaljplanen för Hjärup NO etapp 4 så håller ett förslag till detaljplan på att tas fram och beslut om att gå ut på samråd beräknas tas i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden senare under året.

   Med vänlig hälsning
   Jonathan Nygaard, Planarkitekt

 2. Hoppas det blir en ordentlig stor livsmedelaffär där man kan storhandla utan att bli fattig. Just nu måste man ju köra till Staffanstorp eller Norra Lund vilket är tidskrävande och inte särskild miljövänlig. Det borde finnas gott om kunder för en stor ICA/Willys/Konsum… i Hjärup eller södra Lund.

  1. Hej Peter,
   Jag föreslår att du tar med dig synpunkten till informationsmötet som Mims Invest håller i imorgon på Hjärupslundsskolan.

   Med vänlig hälsning
   Jonathan Nygaard, planarkitekt

 3. Hoppas då också att korsningen mellan Väståkravägen och Gamla Lundavägen byggs om till rondell.

  Denna korsning är idag ganska trafikfarlig med en ständigt ökande trafikström från Väståkravägen som ska ut på Gamla Lundavägen. Köerna på morgnarna är väldigt långa och ökande.

  1. Hej Hans,

   Att korsningen Väståkravägen / Gamla Lundavägen behöver ses över är kommunen väl medveten om.

   Frågan kommer att tas upp i detaljplanearbetet där det är en fråga som kommer att studeras särskilt noga.

   Med vänlig hälsning
   Jonathan Nygaard, Planarkitekt


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »