Nu är det dags igen för Farligt avfall-bilen i Hjärup

Farligt avfall-bilen. Foto :SYSAV

Tisdagen den 25 april mellan kl 16.30-17 kommer Farligt avfall-bilen till p-platsen på Banvallsvägen/Lars väg i Hjärup och fortsättningsvis en gång på våren och en gång på hösten.

Farligt avfall-bilen är en specialutrustad lastbil med chaufför och en kemist. Här är det möjligt att lämna farligt avfall samt mindre el- och elektronikprodukter från hushållen, maxstorlek är en mikrovågsugn.

Hushållens farliga avfall lämnas kostnadsfritt. Självklart går det även bra att lämna det på återvinningscentralen i Staffanstorp.
Insamlingen omfattar inte verksamheter.

Farligt avfall-bilen tar bland annat emot:

Sprayflaskor. småbatterier, bekämpningsmedel klass 3, bilbatterier, kemikalier, färg-, lack- och limrester, ljuskällor, lösnings- och rengöringsmedel, spillolja och elavfall upp till mikrovågsugns storlek.

Vi påminner dig via sms! Anmäl dig till vår sms-tjänst så får du en kostnadsfri påminnelse när Farligt avfall-bilen kommer till din kommun.

Skicka ett SMS med texten sysavstaffanstorp till 71350.

För mer information kontakta SYSAV 040-6351800 och läs vår information om farligt avfall.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.