Starta eget som sommarjobb

Sommarlovsentreprenörer. Foto: Brooke Cagle by Unsplash

Är du intresserad av entreprenörskap och är 17-19 år? Tolv ungdomar i Staffanstorps kommun får i sommar åter chansen att bli sommarlovsentreprenörer och starta och driva ett eget företag under sommarlovet.

Bor du i Staffanstorps kommun, är i gymnasieåldern och vill testa en affärsidé är du välkommen att anmäla intresse.

– De som blir uttagna får under en dryg veckas kickoff, utbildning och hjälp att finslipa och utveckla sina affärsidéer. De får bland annat tips och kunskap kring hur man gör en affärsplan, skatteregler och enkel bokföring. Men de får även lära sig kring marknadsföring och möta kunder, berättar Monica Smidelik som tillsammans med Annika Jalgén, vd på BusinessPort, är handledare för Sommarlovsentreprenörerna.

Efter kickoffen jobbar man med sitt företag i minst två veckor.

– Den som är duktig och företagsam kan tjäna mer än de 2 000 kronor man får i startkapital, säger Monica Smidelik. Ungdomarna har även chans att ta del av 8 000 kronor i prispengar som delas ut i slutet av sommaren. Priserna fördelas till Årets sommarlovsentreprenör, Bästa entreprenörsinsats och Bästa marknadsföring.

Projektet drivs av Staffanstorps kommun i samarbete med det lokala näringslivet och sponsras av Region Skåne, Sparbanken Skåne samt Företagsgruppen.

Konceptet startades 1999 i Sollefteå och genomförs idag över hela landet. Förra sommaren fick 570 ungdomar från 52 orter, från Ystad till Övertorneå, chansen att prova på att starta eget som sommarjobb.

Ansökan ska vara inne senast 15 maj.

Läs mer om sommarlovsentreprenörena >>

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Här hittar du tillkännagivanden, kungörelser och justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »