4a kom på tredje plats i Batterijakten!

Klass 4a på Baldersskolan. Foto: Maria Kvist

Nu är vinnarna i Håll Sverige rents Batterijakt utsedda och klass 4a på Baldersskolan kom på tredje plats i landet i hård konkurrens med landets övriga skolor.

Priset består av 10 000 kr som tillfaller klassen. Hur pengarna ska användas har klassen ännu inte bestämt men någon form av studieresa för klassen är det som lockar mest. Just nu spånar klassen på idéer för hur de ska kunna samla in ännu mer pengar till klasskassan för att kanske kunna göra en studieresa till Stockholm som även skulle inkludera ett besök på Gröna Lund.

Bästa kreativa bidrag (i klass som inte är totalvinnare)

Vi gratulerar också klass 4 på Tottarps skola som vinner en Makeblock Robot!

Batterijakten är återvinningstävlingen för alla fjärdeklasser

Tävlingen består av tre delar, insamling, utbildning och kreativitet. Totalt samlad klassen in 280 kg batterier som lämnats till återvinning.

Utbildningsdelen har varit direkt kopplad läroplanen och de olika ämnena. Varje klass ska genomföra minst tre lektionsuppdrag, utifrån bland annat historia, naturvetenskap, matematik och svenska. Till stöd för läraren finns olika lektionsplaneringar för olika ämnen som handlar om allt från elektricitetens historia, olika sorters batterier, experiment med citronbatterier och övningar i retorik.

Under nio veckor har fjärdeklassare runt om i Sverige tävlat om fina priser samtidigt som de gjort en stor insats för miljön.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »