Samlade åsikter om den nya badanläggningen

Är du medborgare i Staffanstorps kommun? Vi behöver din hjälp. Våra politiker och tjänstemän vill träffa kommunens invånare för att informera och föra ett samtal om den nya badanläggningen som kommunfullmäktige tog beslut om i december 2016.

Den 3 maj genomfördes en medborgardialog om den nya badanläggningen som kommunfullmäktige tog beslut om i december 2016. Cirka 70 medborgare samlades och uttryckte sina åsikter om innehåll i ett framtida bad samt val av plats. Diskussioner fördes både i storgrupp och i smågrupper.

Kvällen inleddes med en presentation om förutsättningarna för ett nytt badhus i kommunen av Christian Sonesson (kommunstyrelsens ordförande) och Mikael Forsberg fortsatte med denna presentation (VD Staffanstorps Centrum).

Sammanfattning av medborgardialog om ny badanläggning>>

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

3 kommentarer till Samlade åsikter om den nya badanläggningen

 1. Varför ska badet ”tvunget” flytta på sig? Ok, det kan behöva renoveras men finns det verkligen inte någon annan plats som det går att lägga badet på? Ute vid Hagalid vore väl idealiskt, för där finns väl redan andra slags idrottsanläggningar?! Ridskolan ligger jättebra där den är men den är också sliten och skulle också behöva renoveras, samt att den behöver sina utrymmen. Alternativet är att flytta ridskolan till en annan plats, med säkra cykelvägar och ganska centralt till tätorten.

 2. Jag håller med om att utomhusbad är nödvändigt, det är ett vattenhål som älskas på sommaren.

  Jag skulle dock önska att sära lite på träningsbanor och äventyrsbad i utebadet, så att barn kan leka och vuxna kan träningssimma samtidigt utan att krocka med varandra. Kanske även en mindre vattenlekplats för de något yngre barnen, en klätterställning i en pool med rutschkanor. En annat trevligt inslag skulle vara en bubbelpool även utomhus samt gemensam bastu för män och kvinnor både i inne- och utedelen (innan man går in i omklädningsrummet).

  En rehabpool är också önskvärt, och där kan också babysimmet fortsätta. Det är lättare med babysim i en pool man kan stå i.

  Håller också med om att det är viktigt att andra verksamheter tas hänsyn till, t.ex. ridklubben.

 3. Intressanta synpunkter.
  Jag håller med om att det är viktigt med en utomhusdel.


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »