”För intelligent för ADHD”

Hanna Hildeman. Foto och licens: Marcus Brunström

Den 22 maj kl. 15 besöks Trivselpunkten i Staffanstorp av ”Hjärnkollambassadör” Hanna Hildeman som ska hålla en föreläsning inom ämnet psykisk ohälsa.

Hanna ska berätta sin egen historia om att inte tas på allvar inom vården på grund av bakgrund med psykisk ohälsa.

– De sa att jag var för intelligent för ADHD och när jag berättade om magsmärtor jag hade avfärdades jag som inbillningssjuk, berättar hon.

Hanna Hildeman berättar personligt och gripande om hur en journal från psykvården kan försvåra möjligheterna att få rätt diagnos inom andra delar av vården.

– När jag efter många år slutligen blev tagen på allvar och utredd för mina magproblem konstaterades att jag hade rektalprolaps. Sedan operationen för tre år sedan har jag äntligen fått uppleva hur det känns att inte dagligen ha ont i magen, jag har fått en helt annan livskvalitet, berättar hon. Hanna Hildeman har erfarenhet av ätstörningar och självskadebeteende, samt fick en ADHD-diagnos i vuxen ålder.

– Det var ingen som ville utreda mig, de sa att jag var ”för intelligent”. Hade jag fått diagnosen tidigare hade min historia kanske sett helt annorlunda ut, säger Hanna.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »