Motorfestivalen i startgroparna

Motorfestivalen 2016. Foto: SMF:s arkiv

Eldsjälen Mats Claesson och hans vänner i Staffanstorps Motorförening är väl förberedda, beredda och laddade. Lördagen den 3 juni är det dags, då brakar det loss!

– Vi ser verkligen fram emot Motorfestivalen och räknar med mellan 6 000 och 8 000 besökare.

Efter frukost vid Willys rullar hundratals amerikanska veteranbilar och en hel del andra unika fordon genom Staffanstorps centrum i en magnifik cruisingorientering, innan alla festivalsdeltagare och vackra bilar, motorcyklar och mopeder samlas vid det nya festivalområdet vid Willys för en heldag tillsammans.

För alla besökare som vill ha skjuts från Staffanstorps centrum ut till festivalen inrättas en ny servicelinje i år:

– Vi har hyrt in ett turisttåg som går från centrum, berättar Mats Claesson. Från början hade vi tänkt ha en engelsk dubbeldäckare men det kändes litet osäkert med ingång på vänster sida, mot trafiken. Därför valde vi ett tåg istället.

Turisttåget kommer att rulla kontinuerligt hela dagen från kl. 10-18, vilket innebär avgång ungefär en gång i timmen. Tåget utgår från Vallhallavägen vid Balders hage, gör ett stopp vid James Grill på Storgatan, ett vid Citygross parallellt med Dalbyvägen och ett vid busshållplatsen utanför Lidl. Det är gratis att åka med festivalståget.

Under dagen blir det stor uppställning med massor av fina bilar och motorcyklar att gå runt och njuta av.

På festivalområdet innanför grindarna vid Willys är det fri entré på dagtid. Efter kl. 18 behövs biljett för att komma in på festområdet, som säljs dels av Julius Biljettservice, dels vid entrén. Det går även att förbeställa och betala mat via Julius.

Det blir Streetrace på Vesumsvägen kl. 15-22. På kvällen spelar tre kända orkestrar, Playtones, Simon Andersson med band samt Creedence Tribute. Staffanstorps Gästis står för servering av både mat och dryck.

På staffanstorpsmotorforening.se kan du läsa mer!

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt