Kultur- och fritidspristagare!

Evenemangskalender. Illustration: Alva Esping

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att årets kultur- och fritidspriser ska delas ut på nya Skånefestivalen i Hjärup helgen före midsommar.

Detta är årets pristagare!

Emil Jensen får årets kulturpris för sina särskilda insatser inom kulturområdet. Emil kommer till Hjärup för att ta emot Staffanstorps kommuns kulturpris fredagen den 16 juni kl. 18.15 på Skånefestivalen på torget i Jakriborg. Prissumman är 10 000 kronor. Läs mer här >> 

Caroline Sundell får årets kulturstipendium. Hon är en eldsjäl och brinner för kultur såsom dans, sång och vill gärna dela detta med andra ungdomar och detta var en av anledningarna till att hon startade upp musikalläger för ungdomar. Stipendiesumman är 8 000 kronor.

Team Staffanstorp i Staffanstorps Sportdrills IF får priset för årets idrottsprestation för sina prestationer under 2016 med bland annat guld på SM i team samt en sjätte placering på VM Priset består av en silverbägare samt 2000 kronor till pristagare/pristagarna. Föreningen får 5000 kronor.

Barn- och ungdomsledarpris går till följande tre personer:
Gustav Plantin, ordförande i Staffanstorps United. Gustav har gjort stora insatser för barn- och ungdomsfotbollen i Staffanstorp och för sammanslagningen av Kyrkheddinge IF och Staffanstorps GIF.
Lucas Hernandez, ungdomstränare i Kenkyo Budoförening. Lucas leder sina adepter på ett lekfullt och roligt sätt som motiverar yngre medlemmar till rörelse, styrka och smidighet genom lek och grundläggande judoövningar.
Elin Sjöstrand, simtränare i SK Triton och är ansvarig för Tritons simskoleverksamhet. Genom sitt stora engagemang och ledarskap skapar Elin förtroende hos såväl barn som föräldrar. Elin leder sina grupper med tålamod och stor omtanke och visar hur man härigenom kan skapa en miljö där barnen, oavsett kunskapsnivå, känner sig respekterade, trygga och glada när de deltar i simverksamheten.
Stipendiesumman är på 5 000 kronor vardera.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt