Vigsel i Rådhuset i sommar?

Bröllop. Foto: Tamara Menzi by Unsplash

Sommartid är bröllopstid. Många brudpar väljer att gifta sig på sommaren, såväl i kyrkan som borgerligt.

– Varje år brukar ett 50-tal brudpar låta sig vigas av våra borgerliga vigselförrättare i Staffanstorps kommun, berättar Malgorzata Szczepaniec och Linda Baas Johansson på Medborgarkontoret i Staffanstorp.

– De som vill gifta sig genom oss har flera vigselförrättare att välja mellan. Nytt för i år är att man nu även kan bli vigd av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M), berättar Malgorzata.

Tidigare har många av vigslarna skett på sjätte våningen men i samband med ombyggnaden av rådhuset har de flyttats till en lokal på första våningen.

– Det finns ju även många andra fina platser och lokaler runt om i kommunen, som Balders hage, Gullåkra naturområde, vissa väljer att vigas på Hemvärnsgården och Gästis. Minst två veckor före vigseln måste alla papper vara klara och inlämnade. Det kostar ingenting att vigas i rådhuset.

– Särskilt på sommaren med alla semestrar är det viktigt att vara ute i god tid. Det kan vara svårt att få just det datum och den vigselförrättare man önskar, säger Malgorzata.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »