Vill du bli någons kompis?

Vänner Foto: Christi Nielsen By: flickr.com

Vill du engagera dig i någon som behöver stöd och sociala kontakter? Nu söker vi fler kontaktpersoner till ungdomar och vuxna med olika funktionshinder (fysiska, psykiska och eller intellektuella).

Kontaktpersonens främsta uppgift är att tillgodose behoven av en kompis när nätverket inte är så stort. Ni träffas för att till exempel fika, gå på bio eller ta en promenad. Syftet med träffarna kan vara att bidra till en meningsfull fritid, bryta isolering och skapa kontakt till en vuxen person som lyssnar.

Uppdraget som kontaktperson varierar tidsmässigt, det kan vara från ett par timmar i månaden till flera gånger i veckan.

Uppdraget som kontaktperson ersätts med arvode och en omkostnadsdel.

Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta Anna Nilsson 046-25 13 92, eller anmäl dig via en intresseanmälan som du hittar här >>

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

4 kommentarer till Vill du bli någons kompis?

 1. intresseanmälan

  1. Hej Linda!

   Du hittar en ifyllbar intresseanmälan längre upp på sidan.

   Ha en fin dag!
   Med vänlig hälsning
   Anna Nilsson, Sektionschef LSS, Socialpsykiatri

 2. Hej!
  Jag är sjukpensionär p g a levertransplantation och har fattat intresse för ert initiativ. Vet dock inte hur Försäkringskassan ställer sig till detta, men det kanske ni har lite grepp om

  1. Hej Annelie!

   Vad roligt att du är intresserad! Tyvärr vet jag inte hur försäkringskassan ställer sig till detta, det är kanske olika utifrån varje enskild individs omständigheter? Jag rekommenderar dig att kontakta dem och höra så att det blir korrekt. Återkom gärna med en intresseanmälan om du anser att det skulle fungera med försäkringskassan.
   Ha en fin dag!
   Med vänlig hälsning
   Anna Nilsson, Sektionschef LSS, Socialpsykiatri