Uppskattad musikpicknick i Balders Hage 

”Grisens gummiband” Jon och Anna Agrell Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lördagen den 22 juli bjöd Staffanstorps kommun på en uppskattad liten musikfest i Balders Hage. Under totalt 5,5 timmar var det barnunderhållning, visor, skånsk allsång och blues. 

Många Staffanstorpare utrustade med picknickkorgar, egna stolar och filtar kom och gick under dagen och till och med solen tittade ibland fram bak molnen. Uppskattningsvis besöktes picknicken av totalt cirka 300 till 350 personer och regnet lyste med sin frånvaro hela dagen.

– Väldigt trevligt att Staffanstorps kommun gör något trevligt för oss som är hemma sommartid, sa flera av besökarna.

Picknicken inleddes med en liten barnunderhållning. Jon och Anna Agrell bjöd på sitt program ”Grisens gummiband”. Det var världspremiär inför ett 100-tal besökare, både barn och föräldrar.

Marita Nilsson från Kyrkheddinge Foto. Ivar Sjögren

Därefter fick Staffanstorparna göra bekantskap med Marita Nilsson från Kyrkheddinge som skrivit egna visor sedan hon var tonåring men sällan står på en scen. Det var tredje gången totalt som hon framförde sina fina låtar live. Hon hade ackompanjemang av visgitarristen och vissångaren Göran Sergel som också framförde ett visknippe ur den egna repertoaren.

– Litet nervöst var det, avslöjade Marita, men det bättrar sig väl när man fått litet mer rutin!

Husbandet med Martin Arnoldi, Rolf Alm, Anders Birgerson och Ivar Sjögren stod för en stunds ”Visor naturell” kombinerat med skånsk allsång i gröngräset. Sedan var det dags för den artist många väntade på, ingen mindre än den humoristiske vismästaren och före detta snusfabrikören med mera Bengt Sändh, som i Balders Hage gjorde den första av bara tre konserter i Sverige på hela året. Den 79-årige legenden som har massor att berätta ur sitt artistliv och skrivit hundratals visor är ”still going strong” och fick de flesta besökarna att både brista i storskratt och dra på smilbanden.

Picknicken avslutades med en blueskonsert med bluesmästarna Steve Grahn och Mattias Malm inför en mycket uppskattande publik.

Text och foto: Ivar Sjögren