Stort Tattoobesök i Balders Hage

Tattoo Balders Hage 2011Foto: Claes Nilsson

Fredagen den 11 augusti får vi fint besök i Staffanstorp. Då gästas Balders Hage av tre militärmusikkårer – Norska Gardesveteraners Drillkontingent, Royal Airforce Central Scotland Pipes & Drums samt Zürich City Police Band. Det är fri entré.

Konserten börjar klockan 14 i Balders hage i Staffanstorp pågår i cirka en och en halv timme.

Detta är femte gången på rad som vår medborgare får njuta av högklassig internationell militärkårsmusik i samband med att Ystad International Military Tattoo traditionellt arrangeras i Ystad, vilket sker vartannat år.

Den första orkestern ställer upp kl 13.50 på Torget i Staffanstorp för att marschera till Balders Hage. Samtliga tre orkestrar planerar att marschera genom gatorna i Staffanstorp. Marschväg blir Norregatan, Mårtensgatan, Storgatan och Valhallavägen in i Balders Hage.

Det är Sparbanken Skåne som bjuder på arrangemanget i Staffanstorp. Sparbanken Skåne är huvudsponsor av Ystad International Military Tattoo. Staffanstorps kommun står för de praktiska detaljerna i samband med besöket.

Invigning av det celebra besöket sker kl 14. Föreställningen är gratis.

Dessa tre orkestrar deltar i Ystad International Military Tattoo 10 – 12 augusti

Royal Air Force Central Scotland Pipes & Drums Tattoo 2017 Foto: Ystad Military TattooRoyal Airforce Central Scotland Pipes & Drums  är en traditionell säckpipeorkester med dansare från Skotland.

Norska Gardesveteraners Drillkontingent 2017 Foto: Ystad Military TattooNorska Gardesveteraners Drillkontingent består av tre grupper; musik, signal och drill. Kontingenten är mycket populär i både Norge och i utlandet.  Drillkontingenten har besökt Ystad Tattoo en gång tidigare.

Zurich City Police Band 2017 Foto: Ystad Military TattooZurich City Police Band bildades 1902 som det första av 20 schweiziska polisband. Musikkåren har i dag ett 80-tal medlemmar.

Ystad International Military Tatto är en ideell förening som värnar om det militärmusikaliska arvet i Sverige. Huvudsponsor är Sparbankstiftelsen Färs & Frosta ägare till Sparbanken Skåne.

Text:Ivar Sjögren