Succé när det arrangerades Tattoo i Balders hage i Staffanstorp

På väg till Balders Hage Foto: Ivar Sjögrenför StaffanstorpsAktuellt

Att arrangemanget är populärt råder det ingen tvekan om. En stor publik på uppskattningsvis mellan 1200 och 1500 personer hade samlats för att njuta av de tre konserterna.

Än en gång blev det en fantastisk succé  när det arrangerades Tattoo i Balders hage i Staffanstorp.

Det var tack vare Sparbanken Skåne, helsponsor av Ystad International Military Tattoo som Staffanstorpsborna fredagen 11 augusti kunde få njuta av besök av tre högkvalitativa militärmusikkårer i absolut världsklass – Norska Gardesveteraners Drillkontingent, Royal Airforce Central Scotland Pipes & Drums samt Zürich City Police Band.

Norska Gardesveteraners Drillkontingent Foto: Ivar Sjögren

Orkestrarna ställde upp en och en på torget framför rådhuset och marscherade sedan under musik genom Staffanstorps centrum fram till Balders hage där de gav vars sin konsert på mellan 20 och 30 minuter.

Detta var femte gången i rad som våra medborgare fått njuta av högklassig internationell militärkårsmusik i samband med att Ystad International Military Tattoo traditionellt arrangeras i Ystad vartannat år. Första året Staffanstorp fick besök var 2009, därefter har Tattookonserter genomförts 2011, 2013, 2105 och nu 2017.

Sparbanken Skåne bjöd Staffanstorpsborna på arrangemanget, som genomfördes i samarbete med Ystad International Military Tattoo och för allt det praktiska arrangemanget svarade Staffanstorps kommun.

Text och bild: Ivar Sjögren