Fällning av sjuka oxlar i Hjärup

Sex stycken av oxlarna utmed Ämnesvägen har drabbats av svampangrepp och vitröta. Dessa träd kommer att fällas under vecka 33. Träden som fälls kommer att ersättas och återplanteras på samma plats.

Efter en säkerhetsbesiktning har det fastställts att sex stycken av oxlarna i trädallén är i så dåligt skick att de utgör en säkerhetsrisk. Träden är angripna av rötsvamp och vitröta, vilket försvagar trädets hållfasthet avsevärt då rotsystem och stam ruttnar. Till följd av detta uppvisar träden stora tickor, som är ett svampangrepp, på stammarna. Dessutom omfattande rötskador och delvis krondöd.

Under vecka 33 kommer det att vara begränsad framkomlighet i körfältet närmst trädallén.

För frågor och mer information går det bra att kontakta Parkingenjör Linnea Saarela på Tekniska enheten.

Foto: Garry Lindqvist, Green Landscaping AB

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Här hittar du tillkännagivanden, kungörelser och justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »