Lars Embäck ställer ut i Staffanstorps konsthall

Lars Embäck utställning

”Det är nu som gäller” – Ett projekt av Lars Embäck.
Vernissage lördagen den 26 augusti, kl.11-14 i Staffanstorps konsthall. Utställningen pågår sedan mellan 26 augusti – 23 september:

Utställningen ”Det är nu som gäller” är en del av Lars Embäcks projekt ”Det Okända”. Embäcks installationer består av föremål från ett hem som interagerar i ett statiskt rollspel. Tablåerna handlar om individen och kollektivet. Materialets representationer återspeglar en position.

Utställningen på Staffanstorps konsthall genomförs tillsammans med två barndomskamrater som inte är konstnärer.

Claes har givit utställningens dess namn som också kommenterar Lars intresse för det förflutna.

– Det är nu som gäller, säger han med eftertryck.

Samtidigt tycker Claes om att samla på gamla saker och berättar gärna om sitt tidigare liv.

Tony skall komponera ett ljud för lokalen. Han är musiker och har en professionell ljudstudio i källaren till sin villa i Stockholm. Tony vill som utgångspunkt för sitt arbete använda ett ackord som Lars spelar på gitarr.

Tony arbetar idag som marknadsansvarig på ett musikgymnasium i Stockholm. Ibland turnerar han med cover- och hårdrockgruppen The Purple. Under åttio– och nittiotalet spelade han med hårdrockgruppen Alien. Claes är förtidspensionerad och bosatt i Västergötland efter en stor stroke 2007. Tidigare arbetade han som socionom inom kriminalvården. Ett stort intresse genom livet har varit gymträning. Lars är bosatt i Malmö. Han deltog i Sydnytt II på Malmö Konsthall 1991 och har ställt ut över landet i olika sammanhang sedan dess. Under de senaste två åren har han ställt ut separat på Galleri Mors Mössa i Göteborg, Galleri Rostrum i Malmö och Sjöbo konsthall.

Projektet Det Okända genomförs 2016 – 2018 med stöd av Konstnärsnämnden.