Lars Embäck ställer ut i Staffanstorps konsthall

Lars Embäck utställning

”Det är nu som gäller” – Ett projekt av Lars Embäck.
Vernissage lördagen den 26 augusti, kl.11-14 i Staffanstorps konsthall. Utställningen pågår sedan mellan 26 augusti – 23 september:

Utställningen ”Det är nu som gäller” är en del av Lars Embäcks projekt ”Det Okända”. Embäcks installationer består av föremål från ett hem som interagerar i ett statiskt rollspel. Tablåerna handlar om individen och kollektivet. Materialets representationer återspeglar en position.

Utställningen på Staffanstorps konsthall genomförs tillsammans med två barndomskamrater som inte är konstnärer.

Claes har givit utställningens dess namn som också kommenterar Lars intresse för det förflutna.

– Det är nu som gäller, säger han med eftertryck.

Samtidigt tycker Claes om att samla på gamla saker och berättar gärna om sitt tidigare liv.

Tony skall komponera ett ljud för lokalen. Han är musiker och har en professionell ljudstudio i källaren till sin villa i Stockholm. Tony vill som utgångspunkt för sitt arbete använda ett ackord som Lars spelar på gitarr.

Tony arbetar idag som marknadsansvarig på ett musikgymnasium i Stockholm. Ibland turnerar han med cover- och hårdrockgruppen The Purple. Under åttio– och nittiotalet spelade han med hårdrockgruppen Alien. Claes är förtidspensionerad och bosatt i Västergötland efter en stor stroke 2007. Tidigare arbetade han som socionom inom kriminalvården. Ett stort intresse genom livet har varit gymträning. Lars är bosatt i Malmö. Han deltog i Sydnytt II på Malmö Konsthall 1991 och har ställt ut över landet i olika sammanhang sedan dess. Under de senaste två åren har han ställt ut separat på Galleri Mors Mössa i Göteborg, Galleri Rostrum i Malmö och Sjöbo konsthall.

Projektet Det Okända genomförs 2016 – 2018 med stöd av Konstnärsnämnden.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »