1200 Staffanstorpsbor får chans att tycka till om sin kommun!

Nu är det dags för årets omgång av SCB:s medborgarundersökning.

1-8 september får 153 800 invånare i 131 kommuner runt om i Sverige en enkät i brevlådan och därmed möjlighet att tycka till om sin kommun.

Medborgarundersökningen är en enkätundersökning som SCB, på uppdrag av Sveriges kommuner, genomfört sedan 2005. Intresset för undersökningen är stort, och i årets omgång deltar 131 kommuner.

Slumpmässigt urval

De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval, som dras från befolkningsregistret.

I Staffanstorps kommun bjuds 1200 personer in till undersökningen.
För att få ett tillförlitligt resultat är det viktigt att så många som möjligt svarar. I enkäten får medborgarna tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. De får också säga hur de upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

Resultaten av årets undersökning publiceras i kommun- och landstingsdatabasen (www.kolada.se) under vecka 51.

Har du frågor om undersökningen?
Kontakta Gustav Blohm på 046-287 17 08.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till 1200 Staffanstorpsbor får chans att tycka till om sin kommun!

 1. Toppenkommun när buset kommit bort och vård-kvalite’ på topp


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »