Sara startar ny kör för alla i höst

Sara Söderström. Foto & Licens: privat

Är du sugen på att sjunga i kör? Sara Söderström startar i höst en ny kör i Staffanstorp som ska sjunga kända pop- och rocklåtar.

– Det handlar om att släppa loss sin sångglädje och att göra saker tillsammans i grupp. Att sjunga i kör ger en enorm energi. Vi ska repetera på onsdagar i Navet på Mellavångsskolan, berättar Sara.

Kören har plats för etthundra personer. Många har redan anmält sig.

– Alla vuxna är välkomna, både killar och tjejer. Vi kommer att sjunga blandad pop och rock, både gamla godingar och nya låtar.

– Det blir främst trestämmiga arrangemang men man behöver inte kunna noter för att vara med, utan körmedlemmarna kan ladda ner allt material via en sida på internet där de även kan lära in sina stämmor.

– Man måste inte kunna sjunga för att vara med i kören. Detta är en alla-kan-sjunga-kör. Jag säger att alla kan sjunga och jag kommer att ge tips som man kan ta till sig om man vill.

Bakom körkonceptet står företaget Joyvoyce med körverksamhet i hela landet. Sara Söderström har även startat två liknande körer i Lomma och upplevde då att intresset för deltagande var stort även från Staffanstorp.

Staffanstorp är ett naturligt val för henne. Sara är uppvuxen här och arbetar idag som klasslärare på Stanstorpsskolan, samtidigt som hon parallellt utbildar sig till sångcoach.

Sara Söderström är en internationellt rutinerad körledare, bland annat utbildad i Italien. Hon leder och tävlar även med kören Malmö Limelight Chorus som är nordiska mästare i barbershopgrenen small chorus och har kvalificerat sig till VM i Las Vegas i höst!

Joyvoycekören i Staffanstorp ska repetera vid tolv tillfällen i höst och planerar sin första konsert i Staffanstorp i december.
Så här anmäler du dig:

– Man går in på Joyvoice.se söker upp staffanstorpskören och skickar ett meddelande, berättar Sara. Det är väldigt många som redan anmält sig men det finns (när detta skrivs) platser kvar, så skynda att anmäla er.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt