Staffanstorps kommun finalist i kategorin ”Årets offentliga satsning”

Finalistemblem Årets offentliga satsning

Security Awards är säkerhetsbranschens stora pris som varje år delas ut till de personer eller företag som gör det där lilla extra. Kategorin ”Årets offentliga satsning” premierar en satsning i ett offentligt sammanhang. 

Staffanstorps kommun har blivit nominerad för framgångsrikt arbete med märkDNA inom kommunen. Staffanstorp har tagit tidigare erfarenheter och utvecklat vidare. Staffanstorpsmodellen bygger på en mycket noggrann planering, ett starkt samarbete mellan kommun, polis och volontärer kombinerat med en stor informationsinsats till kommunens medborgare med informationsmöten, möten internt inom kommunen, möten med massmedia, stor uppskyltning vid vägar med mera. En framgångsfaktor är att alla kostnader delas mellan kommunen, polisen och företag. Resultatet är starkt – 18 procent av kommunens hushåll deltar, inbrotten i hem har minskat med 35.5 procent under det senaste året och hus med skyltar har klarat sig helt från inbrott.

Vems som vinner får vi reda på vid prisutdelningen den 26 oktober på Scenkonstmuseet i Stockholm.

Varje kategori har fastställda kriterier som utgör bedömningsgrunder av de nominerade. Bidragen bedöms av en oberoende jury som har satts samman av tidningen Skydd & Säkerhet. Jury i kategorin ”Årets offentliga satsning” är Andreas Gyllestrand, Camilla Modig, Andreas Ring, Greta Berg samt Bosse Ekwärn.