Företagsklimat i topp – åttonde plats av 290 kommuner

Skylt till Staffanstorp. Foto: Staffanstorps kommun

Staffanstorps kommun placerar sig på åttonde plats av 290 kommuner i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet 2017 i de svenska kommunerna. Det är en förbättring med tre placeringar sedan förra årets undersökning. Bland de skånska kommunerna har Staffanstorp det tredje bästa företagsklimatet.

”Många kommuner har börjat arbeta med dessa frågor och har förbättrat sina resultat det senaste året och därför känns det väldigt bra att Staffanstorp lyckas klättra och komma in på topp-tio-listan över landets företagsvänligaste kommuner”, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sedan 2001 år har Svenskt Näringsliv följt och rankat det lokala företagsklimatet landet runt.  Svenskt Näringslivs kommunranking bygger främst på enkätsvar från cirka 31 000 företagare – men också på statistik från bland annat SCB.

Ytterligare information>>