Första spadtaget för Villa Vikhem är taget

Spadtag, Villa Vikhem. Foto: Henrik Lethin

Idag, torsdag 5 oktober, togs det första spadtaget till Villa Vikhem, det första boendet för äldre i Staffanstorp som kommer att konkurrera med kvalitet enligt LOV, lagen om valfrihet.

Boendet kommer att ha 54 platser och inflyttningen beräknas ske under våren 2019. Hemsö blir hyresvärd åt Vardaga som kommer att driva boendet.

På plats vid det första spadtaget var bland andra Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorps kommun och Fredrik Gren, VD för Vardaga.

– Till skillnad mot tidigare upphandlingar så konkurrerar aktörerna i LOV-systemet inte genom priset, utan genom att erbjuda bäst kvalitet. Jag övertygad om att Villa Vikhem blir en riktigt bra verksamhet med trivsamhet och hög kvalitet, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

Detta är LOV

Lag om valfrihetssystem, LOV, reglerar vad som gäller för kommuner eller andra myndigheter som konkurrensprövar verksamheter genom att överlåta valet av utförare av stöd eller vård- och omsorgstjänster till brukaren eller patienten.

Med valfrihetssystem enligt LOV har den enskilde rätt att själv välja vilken leverantör som ska utföra tjänsten. Förutsättningen är att den upphandlande myndigheten/kommunen godkänt och tecknat kontrakt med leverantören, behandlar alla leverantörer på ett likvärdigt och icke-diskriminerande sätt samt tillämpar principerna om öppenhet, ömsesidigt erkännande och proportionalitet. (SFS nr: 2008:962.) Källa: skl.se samt riksdagen.se.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »