Vernissage för Adrian Malmgrens utställning

Trans och stolt Foto och licens: Digitalt tryck av Adrian Malmgren

Staffanstorps konsthall är glada för att kunna visa ett urval av Adrian Malmgrens verk, med start lördage 7 oktober. Vernissagen invigs kl. 11 av Magnus Lunderquist (KD), vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden. Därpå berättar Adrian Malmgren själv om sitt konstnärskap.

Adrian Malmgren har skapat serier och illustrationer med transrepresentation i åtanke sedan han kom ut som transperson 2015. Med sina berättelser och verk vill han lyfta transpersoners existens och skapa kultur som porträtterar transpersoner på samma premisser som icke trans personer.

– Jag önskar att jag hade sett mig själv återspeglas i samhället när jag växte upp, det hade varit till stor hjälp för min egen resa. Därför skapar jag den representation jag själv hade behövt se och ger den till andra igenom mina serier och illustrationer. Ingen har rätt att definiera dig utom du själv och med konstverk som hyllar den rätten hoppas jag kunna stärka och öppna ögonen på dem som tar del av mitt skapande.

Adrian Malmgren är serietecknare och transaktivist, och hans utställning på Staffanstorps konsthall är en del av Bästa Biennalen som pågår i hela Skåne 21 oktober till 7 november.

Malmgrens bilder rör sig kring frågeställningar om kön, identitet, erotik och motstånd. Adrian Malmgren, född 1986, har studerat vid Serieskolan i Malmö och har arbetat som frilansande illustratör och serietecknare sedan 2011. Malmgren brinner för frågor som rör queerrörelsen och vill belysa vikten av att kunna vara den man är utan att behöva klandras av samhällets normer. Han är utöver konstnär och aktivist även en ofta anlitad föreläsare.

Utställningen ”Wicked Hero; inkludering i vardag och berättandepågår 7 oktober – 22 november.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Blanketter/e-tjänst

  pool

  Staffanstorps kommun har ingen e-tjänst, men håller för närvarande på att utveckla sina e-tjänster. Letar du efter blanketter kan du hitta dessa här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »