Hundratals mjölkkartonger för fred!

Flygfoto över firandet av FN-dagen i Balders hage. Foto: Johan Klareld

Med hundratals mjölkkartonger skapade 250 av Staffanstorps sexåringar på tisdagen en jättestor fredssymbol i gräset i Balders hage!

Över 250 engagerade sexåringar firade på tisdagen FN-dagen i Balders hage i Staffanstorp. Alla hade sig med en tom mjölkförpackning som lades ut i ett gigantiskt fredsbudskap till hela världen.

– FN gör väldigt mycket för att vi ska känna till alla barns rättigheter, sa sångledare Linda Lindqvist, musiklärare på Anneroskolan, som ansvarade för arrangemanget. Hon tillade:

– Har ni pratat med era pedagoger om FN-dagen?

– Jaaaaaaaa, utbrast alla 250 barnen entusiastiskt!

FN-dagens firande i Balders hage inleddes med allsångsstund, därefter berättade förre FN-soldaten Leif Foghelin hur det var att vara i FN-tjänst och sedan läste en grupp äldre barn korta citat ur barnkonventionen, till exempel ”Alla barn har lika mycket värde.”

Som höjdpunkt i firandet samlades alla sexåringarna på gräsmattan för att placera ut sina mjölkkartonger i en jättestor fredssymbol som fotograferades från luften av både Staffanstorps kommuns egen nyinförskaffade drönare och av Sydsvenskan som också hade en drönare med kamera över Balders hage. På plats var även Sveriges Radio Malmöhus, Skånskan och lokaltidningen Spegeln.

– Att samlas kring fredsbudskapet blir allt viktigare som världen ser ut idag. Detta var verkligen en jättefin manifestation, sa skolchef Stina Hansson.

Text: Ivar Sjögren