Läslovsmys i Uppåkra

Författare Foto & Licens: Uppåkra.se

Fredagen 3 november blir det högläsning och pannkakslunch när författarna till boken Riktiga Vikingar och Sagan om Turid-triologin gästar Uppåkra! Temat för dagen är Uppåkra och förhistorien i litteraturen.

Program

Kl.10.30 -11.10. Boksignering och högläsning ur ”Riktiga Vikingar!”

Uppåkra nämns sällan i historieböcker, men Bengt- Erik har valt att skriva in Uppåkra i historieskrivningen. Hör honom läsa högt ur denna bok, som ger en humoristisk och uppdaterad bild av vilka vikingarna egenligen var. Boken rekommenderas för barn i åldrarna 9-12 år, men alla är välkomna.

Kl.11. 15-12.00 Boksignering och högläsning ur Sagan om Turid-triologin.

Elisabeth Östnäs har skrivit den spännande trioligin om Turid, stavbärerska och drömvandrerska, som färdas över hav och land med Frode och Unna för att hitta de berg som enligt spådomen är deras mål. Boken utspelar sig under vikingatiden, en tid då Uppåkra var som störst och mäktigast. Boken rekommenderas för barn c:a 13 år och uppåt, men alla är välkomna. .

Kl.12.00-13.00 Önskar du äta pannkakslunch måste du anmäla dig till evenemanget.

Pannkakor med grädde och sylt pris 50 :- inklusive kaffe eller festis/läsk.

Lunchen bokas genom mejl till sofia.winge@uppakra.se, eller sms till 0709-35 12 50. Ange namn och antalet personer och eventuella allergier.

Läs mer om hur ni lättast tar er till Uppåkra på http://uppakra.se/hitta-hit/

Varmt välkomna!