Vattenavstängning i Hjärup

Torsdagen den 2 november kommer vattnet att stängas i Hjärups centrum, detta på grund av en vattenläcka som har inträffat vid Ängslyckans förskolaLagning av läckan kommer att utförs på natten, och vattnet stängs klockan 20.00 till 06.00.

Fastigheter som berörs av avstängningen är Centrumgården och bostadshuset med Vårdcentralen i botten.

Vatten finns att hämta på Centrumstigen vid Centrumgården.
Om ni har möjlighet ber vi er att tappa upp vatten innan avstängningen.

Berörda fastigheter är informerade via brev.

När vattnet släpps på igen

Det kan finnas luft i ledningarna efter avstängningen. Därför råder vi er att öppna kranen försiktigt. Det kan även förekomma brunt vatten. Låt vattnet rinna länge före användning. Vattnet är inte farligt att dricka. Spola också länge före tvätt av ljus kläder.

Har ni frågor hör av er till PEAB AB
Lars-Peter Lindqvist 0733-37 48 10

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Vattenavstängning i Hjärup

 1. Hej!

  Samma dag som denna nyhet publicerades ringde jag till kommunens växel och frågade om det verkligen stämde att det endast var bostadshuset med vårdcentralen som skulle få sitt vatten avstängt och inte alla fyra bostadshusen som ingår i Bonums seniorboende. Växeltelefonisten hänvisade till PEABs kontaktperson. Bostadshuset närmast bostadshuset med vårdcentralen hade inte fått besked på att deras vatten skulle stängas av och PEABs kontaktperson bekräftade att det endast var bostadshuset med vårdcentralen som skulle få sitt vatten avstängt. Trots detta blev åtminstone bostadshuset närmast bostadshuset med vårdcentralen av med sitt vatten igår kl 20.00.

  Det är verkligen på tiden att kommunens tjänstemän tar sitt ansvar och tar reda på exakt var man kommer att stänga av vattnet och i förväg informerar ALLA berörda om detta. Det kan såklart vara svårt att veta var ledningarna går i äldre bostadsområden där ritningarna kanske försvunnit osv men dessa hus är inte mer än några år gamla så man borde ha koll på var/hur man kopplat in vattnet till dessa fastigheter.

  Mvh Anna

  1. Hej Anna

   Vi beklagar att det blivit fel och ert bostadshus inte har blivit informerade. Vi tar detta till oss och ska göra vad vi kan för detta inte ska upprepas.

   M.v.h Joakim, Tekniska enheten


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »