Hur vill du bo när du blir senior?

Vid två tillfällen bjuds alla intresserade in till två dialogmöten om hur framtidens seniorer kan tänkas vilja bo.

Det är socialnämnden som står för inbjudan och mötena sker i form av två dialogkaféer.

– Vi vill samla alla kommuninvånare som är intresserade av de här frågorna och har synpunkter på vilka boendealternativ det bör finnas för seniorer att välja mellan när man inte längre kan eller vill bo kvar hemma.

– Alla är välkomna som tycker detta är en intressant fråga. Men vi riktar oss främst till personer som är 55+, säger kvalitetsutvecklare Mikaela Troberg på Staffanstorps kommun.

Underlag för beslutsfattande

Resultaten av samtalen ska utmynna i ett dokument som blir möjligt underlag för beslutsfattande kring framtida boenden för seniorer.

– Vi vill gärna få in synpunkter kring alla delar av hur man vill ha sitt seniorboende, det kan handla om allt från närhet och service till boendeform.

Fyra frågeställningar har redan formulerats:

 • Om du ska lämna ditt nuvarande boende och flytta någon annanstans – vad önskar du då?
 • Vad gör ett boende så pass attraktivt att du skulle vilja flytta dit?
 • Vill du bo själv eller tillsammans med andra?
 • Vilken typ av service vill du ha nära dig?

Mötestider och föranmälan

 • Torsdag 9 november kl. 13.30-15.30 på Pilegården, Staffanstorp.
 • Tisdag 14 november kl. 14-16 på Bykrogen, Klöverlyckan, Centrumstigen 4 i Hjärup.

– Vi vill gärna att man föranmäler sig. Om vi vet hur många som kommer blir det lättare att bedöma hur många vi behöver vara från kommunens sida säger Mikaela Troberg.

Anmäl dig till mikaela.troberg@staffanstorp.se eller 046-25 14 68.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »