Belysnings- och asfaltarbete i Hjärup

Onsdagen den 8 november påbörjas belysning- och asfaltarbete i Trädgårdsmästaren, Blomstergården och en del gator längs Klockargårdsvägen i Hjärup

Gatubelysningsanläggningar ska bytas ut, både stolpe och lampa. I samband med detta görs asfaltering av gatorna.
Arbetet kommer att pågå året ut.

Gatorna stängs inte av men framkomligheten kan vara något begränsad under arbetets gång.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

9 kommentarer till Belysnings- och asfaltarbete i Hjärup

 1. Hej!
  Jag kan inte se att jag fått något svar om varför bara vissa lyktstolpar inom Trädgårdsmästaren i Hjärup byts ut. Flera rostiga står kvar, är det verkligen meningen? Om inte, varför bytte man inte alla samtidigt när man ändå grävde.
  Tacksam för svar!
  Mvh Bo G

  1. Hej!
   Varför svarar ingen ansvarig på min fråga om belysningsstolparna?

   Bo Gülich

   1. Hej Bo,

    Efter tidigare inventering av belysningsstolpar inom Trädgårdsmästaren har det framkommit vilka av stolparna som behöver bytas ut. I denna inventeringen framgick det att vissa av stolparna inte hade nått förbrukningsdatum och därför har behållits.

    Med Vänlig Hälsning,
    Pär Larsson
    Gatuingenjör

 2. Hej ! Ser att det börjar hända lite på gatan (blomstergården). Det är många som undrar i området, hur ser arbetsgången/tidplanen ut ? förutsätter att asfalteringen börjar lite senare i år då man kanske inte skall asfaltera i februari/mars ?!

  Ser gärna att ni svarar på tidigare inlägg av Anders, hur gör ni med avstängningsventilerna för inkommande vatten ? bör väl rimligen bytas ut ?

  M v h
  Henrik

  1. Hej Henrik

   Asfalteringsarbeten, ny toppbeläggning, kommer att påbörjas med start i april när asfaltsverken startar upp sin produktion. I dagsläget lägger vi bara ut asfalt där belysningskabel har blivit förlagd.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 3. Det låter strålande att det blir förnyande i gatumiljö på Blomstergården , samt övriga aktuella område ! Det erfordras en kontroll av funktionen på avstängningsventiler för inkommande vatten till resp. fastighet i fråga i samband med planerade arbeten ! Det finns säkert ett stort behov av byte av ej fungerande ventiler innan färdigställande av beläggningsarbeten ? Ett sunt förslag från boende på Blomstergården MVH. Anders Gärskog

  1. Hej Anders!
   Ursäkta mitt sena svar. Tekniska enheten utförde en kontroll av ventiler i detta område för ca.3,5 år sedan. Vi har även bytt ett antal ventiler i området efter kontrollen

   MVH
   Stefan Lundström, Staffanstorps kommun

   1. Hej Stefan Lundström!
    Det råder tydligen stora tveksamheter huruvida man gjort kontroller av avstängningsventiler inom vårt område Blomstergården i Hjärup. Någon säger att det gjordes för 5-6 år sedan och ni har uppgift att så skede för 3,5 år sedan! Oavsett detta är det statusen idag som ska utredas och därefter beslut av lämplig åtgärd! Det ska inte vara på det viset att – Vi får en färdigställd gata med ny asfalt ny belysning och därefter kommer uppgräving och byte av avstängningsventiler för inkommande vatten till resp. fast. Gör arbeten i rätt tidsordning och spara på våra skattepengar!
    Med Vänliga Hälsningar Anders Gärskog

    1. Hej Anders!
     Peab kommer att undersöka ventilerna i Blomstergården under kommande veckor.
     MVH
     Stefan Lundström, Staffanstorps kommun