Kulturlyftet nu nära målet

Planskiss. Illustration: Lammhults Biblioteksdesign A/S

I början av januari 2018 öppnar portarna till ett helt ombyggt rådhus i Staffanstorp. Då är den omfattande ombyggnaden av rådhuset som pågått stora delar av året under namnet Kulturlyftet klar.

De övre planen är redan helt färdiga och de olika kommunala förvaltningarna/verksamheterna och personalmatsalen är på plats på våningarna två till sex.

När Staffanstorps bibliotek flyttat in i rådhusets första och delar av andra plan under vecka 2 inleder NCC ombyggnaden av de gamla bibliotekslokalerna på Blekingevägen 1 som ska bli nytt kulturhus för Staffanstorp med bland annat en stor samlingssal med scen.

Ännu inte är klar beträffande rådhuset är vilken arrendator som får uppdraget att driva det nya caféet och restaurangen på bottenplanet i rådhuset.

– Vi hastar inte, vi har flera intressenter och vi vill få in en aktör som passar med vår vision och koncept, som kan samarbeta med våra verksamheter och bidrar till ett levande torg, säger chefen för medborgarserviceförvaltningen Gunilla Lewerentz som är ytterst ansvarig för Kulturlyftet.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt