Onaturligt i naturen

Just nu kör SYSAV en kampanj för att minska mängden avfall som slängs i naturen. I kampanjen får vi följa naturletare Marcus som hittar helt nya djur.

Med kampanjen Onaturligt i naturen tar Sysav och dess ägarkommuner, där Staffanstorp ingår, ett humoristiskt grepp kring sopsortering. Följ med ut i naturen där stå upp-komikern Marcus Johansson försöker att hitta djur i den nerskräpade miljön.
Han upptäcker till exempel plastbävern som bygger bo av slängda påsar. Ett annat djur är snusmusen som anpassat sig så mycket till sin skräpiga miljö att den helt enkelt spelar död. Av spilloljekråkan syns främst spillningen, som skiftar i alla regnbågens färger.

Syftet med kampanjen är att öka medvetenheten för att på så vis minska nedskräpningen.
Det finns mer att läsa på Sysavs webbplats
Du kan även besöka kampanjens egen webbplats