Vi lyser upp den mörka årstiden

Nu tänder vi upp jul- och säsongsbelysning för att försköna gator, park och torg. I år har lindarna på torget fått ljusslingor och de ersätter granen som tidigare år stått på torget. Ytterligare ett träd kommer att dekoreras vid Malmövägen/Klågerupsvägen och ett vid stationen i Hjärup.

I år har vi gjort en del nysatsningar

 • Torget i Staffanstorp som förskönats genom att belysa de sex lindarna.
 • Malmövägen/Klågerupsvägen, en lind dekoreras med ljusbollar
 • Stationen i Hjärup, en lind dekoreras med ljusbollar
 • Sockerbruksparken, parken dekoreras med effektbelysning

Säsongsdekoration från tidigare år

 • Lommavägen Hjärup, träd med ljusslingor
 • Hjärups station, körsbärsträd med ljusslingor
 • Valhallavägen/Skolgatan, träd i rondell med ljusslingor
 • Storgatans busshållplats, träd med ljusslingor
 • Storgatan och Valhallavägen, stjärnor utmed vägen
 • Kyrkheddinge, gran med belysning
 • Torget, mönster projicerat på marken

Ljusbollarna hängs upp och tänds i mitten på december.
Belysningarna i träden tänds i november och kommer att lysa hela januari. Detta för att försköna de allmänna platserna under den mörka årstiden.

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

9 kommentarer till Vi lyser upp den mörka årstiden

 1. Vad trevligt med lite ljus i mörkret.
  Jag hoppas att någon snart har tid att åtgärda gatubelysningen ute i Grevie som jag felanmält för mer än en vecka sen – här gör en endaste lampa en väldig skillnad.

  1. Hej Anette
   Gäller det ärendet på Betesvägen som inlämnades den 29/11? Kraftringen tittar på ärendena och åtgärdar de så snart som de har möjlighet, men ibland är de inte bara att byta en lampa utan kan vara andra fel som kan ta lite längre tid att fixa, det kan t.ex.vara någon reservdel som behöver beställas.
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, projektledare

   1. Ja förmodligen – och den är fortfarande inte åtgärdad. Idag är det den 12 december – och lampan har som sagt en väsentlig betydelse då den bidrar till vår trygghet på landet.

    Kanske skulle man fundera på att projektera de nya billigare LED-lamporna som sätts längs cykelstråken även ute hos oss i Grevie och andra delar av landsbygden i kommunen, som för flera år sen blev av med stora delar av vår gatubelysning. Det vore något att ta upp igen, för jag vet att vi hade namninsamlingar och upprop, men blev inte hörda från centralortens håll.

 2. Har sett fram mot att de fyra träden vid Hjärups station gett oss lite julstämning, varför blev det bara ett?

  1. Hej Ingegerd!
   Belysningen vid Hjärups station är tyvärr uttjänt så tyvärr fick vi inte allt att lysa i år. Inom något år kommer stationen och stationsområdet att rivas och ersättas av en ny station som är klar runt 2022, detta som en del av ombyggnaden av stambanan från två till fyra spår. Under byggtiden kommer den tillfälliga stationen att vara vid Botildas väg.
   Detta medför att vi istället kommer att sätta upp säsongsbelysning i en av de större lindarna norr om stationen, tyvärr har det blivit lite förseningar i leveransen men vi hoppas de kommer på plats nästa vecka.
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, projektledare infra

 3. Hej
  Hur går det med gran på Nafnes Torg i Hjärup som det har varit tidigare.
  Jag saknar den.

  1. Hej Sven-Åke,

   Det är Staffanstorps kommunfastigheter som haft gran på Nafnes torg tidigare år, de har skötseln av torget. Jag får därför hänvisa dig till dem för vidare hantering.

   Med vänlig hälsning,
   Linnea Saarela
   Parkingenjör

 4. Jättefint!

  1. Hej Eva,

   Vad roligt att höra!

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea Saarela
   Parkingenjör