Konsthallen stänger tillfälligt

Konsthallen. Foto: Staffanstorps kommun

När biblioteket i Staffanstorp slår igen sina portar den 4 december för flyttning till Rådhuset stängs även konsthallen tillfälligt fram till hösten 2018.

Kulturlyftet fortsätter. Nu har turen kommit till gamla bibliotekshuset på Blekingevägen. Fastigheten ska bli Staffanstorps nya kulturhus. Måndagen den 4 december inleds förberedelserna inför ombyggnaden.

– Hela huset blir byggarbetsplats under några månader så vi måste stänga även konsthallen, säger projektledaren för kulturlyftet Hillevi Ventura.

Bibliotekets hörsal och konsthallen ska förbli som de är. Men i övrigt blir det stora förändringar i huset.

I det gamla biblioteket ska skapas en efterlängtad samlingssal för upp emot 300 personer.

– Den ska gå att dela av så att den kan användas av både nämnder och fullmäktige och kunna nyttjas även av föreningar som vill hyra den, säger Hillevi.

Det ska skapas nio mindre lokaler som musikskolorna får möjlighet att boka upp sig på efter behov och det ska även finnas möjlighet för musikskoleaktörerna att hyra kontorsutrymmen. Ventilation och el ska dras om i hela huset.

Ingen kulturpaus

Ombyggnaden av gamla biblioteket och den tillfälliga stängningen av konsthallen betyder dock inte att kulturverksamheten tar paus.

– Nejdå, inte alls, säger kultursamordnare Isac Nordgren. Medan konsthallen är stängd kommer vi att arrangera kulturarrangemang i det nya biblioteket. Vi kommer även att arbeta med kultur via våra digitala kanaler och sociala medier under den här perioden.

De sociala medier som Kultur och fritid använder är Facebook och Instagram. Information om detta kommer även att läggas ut på kommunens webbplats.

Föreningar med tillfälliga lokalbehov kommer att hänvisas till andra lokaler i kommunen medan kulturhuset färdigställs.

Konsthallen beräknas öppna igen i augusti/september 2018.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »