Byggstart för Sockerstans vårdboende

Spadtag för vårdboendet i Sockerstan. Foto: Humana

Den 17 november gick startskottet för byggandet av nya Sockerstan i Staffanstorp. Då togs första spadtaget till det nya vårdboendet intill möllan med utsikt över Sockerbruksparken.

Sockerstans nya vårdboende byggs i fem våningar och ska vara inflyttningsklart våren 2019.

– Det är väldigt spännande med den höga standard och kvalitetsnivå som det nya boendet erbjuder, med till exempel vinterträdgård och takterass.

Detta innebär verkligen en kvalitetshöjning för de särskilda boendena för äldre i vår kommun, säger chefen för vård och omsorg Leila Misirli på Staffanstorps kommun.

– Vi är mycket glada för att arbetet nu har påbörjats. Vi har ont om platser inom särskilt boende, men i och med att detta och andra boenden nu börjat byggas skapar vi betydligt bättre förutsättningar för framtiden.

Boendet får 72 platser fördelade på de fyra första våningsplanen. En stor takterass anläggs överst på ett indraget femte plan med grönt tak och utsikt mot Sockerbruksparken.

Den 6 000 kvm stora fastigheten är planerad med ett stort antal gemensamma utrymmen, bland annat vinterträdgårdar, stora vardagsrum och kök på varje våning, en gemensam aktivitetssal och samlingssal samt en trädgård.

Omsorgsföretaget Humana ska sköta driften. Humana driver sedan tidigare Pilegården, Pilewallen samt Wibergsträffen på uppdrag av Staffanstorps kommun. Fastighetsägare blir Odalen Fastigheter och byggentreprenör är Wästbygg.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt