Vi klättrar på Sveriges kommuner och landstings skolranking

Staffanstorps kommun fortsätter att förbättra sin placering på Sveriges kommuner och landstings (SKL) öppna jämförelser – grundskola. 2017 hamnar Staffanstorp på plats 58, vilket är en förbättring sedan 2014 med 99 placeringar. Förra året, 2016, hamnade Staffanstorps kommun på plats 71.

SKLs öppna jämförelser fokuserar på elevernas kunskapsresultat men också resultat med hänsyn till elevernas olika förutsättningar.

Staffanstorps kommuns elever i årskurs 9 i fortsätter förbättra sina redan höga meritvärde. Även betygen i årskurs 6 i svenska fortsätter att förbättras. I övrigt så är resultaten ungefär som förra årets vilket och det är just det som är rakningens dilemma, det vill säga att rankingen visar hur man ligger till i förhållande till andra kommuner.

– Det viktigaste för kommunen är ju de egna resultaten och därför kommer rektorer och förvaltning tillsammans att analysera resultaten för att fortsätta att utveckla kvaliteten i undervisningen så att elevernas resultat kan bli ännu bättre, säger tillförordnad utbildningschef Krister Åkesson.  

– Det är glädjande att vi har en så tydlig positiv trend sedan 2014. Särskilt anmärkningsvärt är det rekordhöga meritvärdet för årskurs 9. Många av våra elever har gett sig själva en riktigt god grund att stå på inför framtida studier. Beröm ska riktas till alla vår personal som skapat förutsättningarna för denna positiva utveckling i våra skolor och förskolor, säger Nino Vidovic (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Storfors kommun placerar sig på förstaplatsen, på andra respektive tredjeplats ligger Borgholm och Malung-Sälen.

För mer information om Staffanstorps kommuns resultat i Öppna jämförelser>>

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »