Nya belopp för maxtaxan den 1 januari 2018

Pengar med Astrid Lindgren på. Foto: Lisbeth Svensson

Den 1 januari 2018 höjs maxtaxan för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är Skolverket som årligen justerar beloppet för Staffanstorp och andra kommuner som tillämpar maxtaxa.

Inkomsttaket för maxtaxan höjs från 45 390 kronor till 46 080 kronor i månaden per hushåll.

En familj betalar för max tre barn som samtidigt är inskrivna i förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg. För det fjärde barnet betalar man ingen avgift.

För en förskoleplats blir den nya maxtaxan 1 382 kronor i månaden för det första barnet, 922 kronor i månaden för det andra barnet och 461 kronor i månaden för det tredje barnet. För en fritidshemsplats blir maxtaxan 922 kronor i månaden för det första barnet och 461 kronor i månaden för det andra respektive tredje barnet.

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »