Digital anslagstavla från årsskiftet

Digital anslagstavla. Illustration: Alva Esping

Från och med första januari hittar kommunens medborgare alla viktiga kommunala kallelser och kungörelser på en ny digital anslagstavla på Staffanstorps kommuns webbplats.

Den digitala anslagstavlan ersätter den fysiska motsvarigheten som idag finns till vänster i rådhusets entré.

Från årsskiftet måste alla Sveriges kommuner ha en officiell anslagstavla på sin webbplats. Det är den nya kommunallagen som innehåller denna förändring.

Den nya lagförändringen innebär att kommunerna inte längre är skyldiga att annonsera sina fullmäktigemöten i pressen, utan de kan istället publicera sina kallelser på den egna digitala plattformen.

– Vår digitala anslagstavla kommer att finnas lättillgänglig på kommunens webbsida. Här kan vi hämta och läsa alla viktiga kommunala handlingar som berör oss, som kallelser till fullmäktigesammanträden, anslagsbevis från justerade protokoll, detaljplaner och inbjudan till samråd, berättar Vesna Casitovski på Staffanstorps kommuns kansli.

Den nya anslagstavlan får även en direkt betydelse rent rättsligt. Tidpunkten då det justerade protokollet anslås offentligt digitalt blir i fortsättningen utgångspunkt för beräkning av tiden för överklagande för fullmäktiges och nämndernas beslut.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »