En svärm med lysande fjärilar har landat i Sockerbruksparken

Ni är säkert många som redan upptäckt den svärm av fjärilar som lyser bland träden i Sockerbruksparken. För er som missat dem är det inte för sent, fjärilarna kommer hänga uppe i februari också.

De lysande fjärilarna monterades bland träden innan jul som ett sätt att göra parken dekorativ och intressant under årets mörka månader. Ambitionen är att fjärilarna ska förflyttas till nya platser i kommunen varje år, för att på detta sätt skapa uppståndelse och locka till besök genom att tillfälligt förändra platsen ifråga.

Fjärilar i Sockerbruksparken Foto:Kerstin Jensen

I Sockerbruksparken har fjärilarna landat precis vid ingången till parken ifrån Brågarpsvägen. En del av svärmen har även fortsatt en bit in i parken och tillfälligt bosatt sig på ett av de större träden. Vi får se var de väljer att bosätta sig nästa vinter…

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till En svärm med lysande fjärilar har landat i Sockerbruksparken

 1. Så fint med fjärilarna, ett trevligt initiativ från kommunen!

  1. Hej Åsa!
   Tack, trevligt att det uppskattas med lite spännande ljus den mörka och något gråa årstiden.
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, projektledare infra

 2. Då hade det ju varit jättebra om ni även kunde se till att det fungerar. Det är ofta det är kolsvart längs Brågarpsvägen. Uppenbarligen inget fel på lamporna, för vissa dagar lyser alla lampor, medans andra dagar lyser inga. Igår lyste t.ex bara den ena av fjärilsgrupperna, men den andra var släckt precis som större delen av Brågarpsvägen.

  1. Hej Ulf!
   När ni ser fel på belysningen så lämna gärna en felanmälan på kommunens webbplats under http://easyincident.staffanstorp.se/publiktarende.aspx , där ni skriver var felet är och vilken typ av fel det är. Felanmälan sänds då till underhållsentreprenören för belysning som kan åtgärdar felet.
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, Staffanstorps kommun

   1. Hej! jag har gjort ett ärende om alla släckta lampor både vid Sockerbruksparken och här i kyrkbyn. Vem läser dessa på helgen? varit väldigt mörkt sen i torsdags.
    Mvh Mia

    1. Hej
     Lagning av det anmälda felet pågår, men då det är kabelfel så tar det lite tid.

     Felanmälan som inkommer på hemsidan eller via e-post läses dagtid inom normal arbetstid. Är felet ett akut fel t.ex. med risk för människors hälsa, miljön eller annat behöver anmälan göras via telefon, se https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/trygghetsarbete/krisberedskap/aktuella-telefonnummer/. SOS Alarm kontaktar entreprenören som har jour dygnet runt hela året. Entreprenören genomför åtgärder för att säkra människors hälsa, miljön o.d., men mer omfattande arbeten utförs sedan på normal arbetstid.
     Hälsningar
     Kerstin Jensen, projektledare infra


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »