En svärm med lysande fjärilar har landat i Sockerbruksparken

Ni är säkert många som redan upptäckt den svärm av fjärilar som lyser bland träden i Sockerbruksparken. För er som missat dem är det inte för sent, fjärilarna kommer hänga uppe i februari också.

De lysande fjärilarna monterades bland träden innan jul som ett sätt att göra parken dekorativ och intressant under årets mörka månader. Ambitionen är att fjärilarna ska förflyttas till nya platser i kommunen varje år, för att på detta sätt skapa uppståndelse och locka till besök genom att tillfälligt förändra platsen ifråga.

Fjärilar i Sockerbruksparken Foto:Kerstin Jensen

I Sockerbruksparken har fjärilarna landat precis vid ingången till parken ifrån Brågarpsvägen. En del av svärmen har även fortsatt en bit in i parken och tillfälligt bosatt sig på ett av de större träden. Vi får se var de väljer att bosätta sig nästa vinter…